Lifestyle

Šta stoji iza odluke nekih muškaraca da ne upućuju komplimente ženama? …

Neki muškarci budu vrlo otvoreni i već vam na prvom ili drugom sastanku daju do znanja da ih privlačite svojom privlačnošću, dok drugi nikada neće iskazati takve komplimente.

Mnoge žene se pitaju zbog čega je to tako? Donosimo vam razloge zašto muškarci ne izraze svoje misli o vašoj privlačnosti, iako to možda misle. Dva mjeseca sam izlazila sa muškarcem koji mi nikada u tom periodu nije izrazio kompliment o mom izgledu ili nekoj drugoj osobini.

Bila sam pomalo frustrirana zbog toga, naši izlasci su se nastavili, ali on je ostajao suzdržan. Zato sam ga jednog dana direktno upitala da li me smatra privlačnom. Njegov odgovor bio je da nije osjećao potrebu da to riječima izrazi, već je vjerovao da njegovi postupci – ma koliko minimalni bili – sami govore o njegovim osećanjima.

Tako da sam ja trebala pretpostaviti da me smatra privlačnom i lepom. On nikada nije naučio da izražava svoje osećaje ženi na način da se ona oseća dobro, njegov jezik ljubavi nije uključivao takve reči. Jednom sam sela sa drugim muškarcem na večeru, on me pogledao i rekao da sam prelepa.

Zahvalila sam mu se i bila sam vidno srećna jer je to bio prvi put u poslednjih nekoliko meseci da sam čula takvu kompliment. On mi je objasnio da ne govori lepim ženama da su lepe, jer smatra da one to već znaju i često čuju od drugih ljudi. Prema njegovom mišljenju, te reči s vremenom gube svoju vrednost.

Dok žene prosječnog izgleda možda nisu sigurne koliko su lijepe, i ako im neko kaže da jesu, možda će sumnjati u iskrenost te izjave. Druge žene možda misle da, ako im neko daje kompliment, to znači da ta osoba nešto od njih očekuje. Neki muškarci možda zaključe da je najbolje ne govoriti ženama da su lijepe i privlačne.

Ne znam odakle muškarcima ovakve ideje, ali nije jasno ni kako se došlo do ideje da se ljubaznost i iskrenost pri davanju komplimenata može pogrešno tumačiti. Ideja o ljepoti se mijenjala kroz vijekove.

I šta je sa onima koji nisu klasično lijepi? Neki ljudi se suzdržavaju od toga da kažu ženi da je lijepa jer ne žele da ona pomisli da su se zaljubili u nju samo na osnovu njenog izgleda. Naravno, neki muškarci su veoma direktni i iskreni u svojim komplimentima.

Zato dame, važno je da vjerujete u svoju unutarnju i spoljnu privlačnost. Ono što drugi misle o vama nije vaša briga i ne bi trebalo da utiče na vašu samopouzdanost. Vaša privlačnost zavisi od mnogo više od samog izgleda – vaša ljubaznost, pažnja prema drugima i poštovanje prema svima čine vas privlačnim.

Izvor:pult24.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button