UncategorizedVijesti

Nevjerovatna isplata plaće – Radniku u Banjoj Luci isplaćeno gotovo milion maraka …

Najveće neto primanje po osnovu radnog odnosa tokom prvih devet mjeseci ove godine u Republici Srpskoj isplaćeno je u Banjoj Luci. Jedan radnik u djelatnosti izgradnje hidrograđevinskih objekata je za samo jedan mjesec zaradio gotovo milion maraka, navodi Nezavisne.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, najveći iznos ličnog primanja iznosio je 983.026 KM. U ovaj iznos su uključeni ne samo osnovna plata, već i regres, topli obrok, prekovremeni rad, bonusi, naknade i dodaci na osnovu uslova rada.

Kada se u obzir uzme podatak da je u septembru prosječna plaća u RS iznosila 1.277 KM, ovom radniku isplaćeno je takvih 769 plaća.

– Drugo pojedinačno neto primanja po visini po osnovu radnog odnosa u iznosu od 251.769 KM ostvario je radnik u djelatnosti ostalog novčanog poslovanja, odnosno posredovanja – naveli su u Poreskoj upravi RS za “Nezavisne novine”.

Za mjesec dana rada plaću vrijednosti 107.462 KM primio je radnik u djelatnosti trgovine na veliko duhanskim proizvodima čije se sjedište poslodavca nalazi u Istočnoj Ilidži.

Među pet najviših primanja ove godine su i plate od 98.078 KM i 96.499 KM koje su isplaćene u Banjoj Luci u sektoru bolnica i drugim finansijskim aktivnostima, uključujući posredovanje.

Izvor: pressmediabih

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button