Zanimljivosti

Previše ili ne? Kristina ima 26 godina i 22 deteta: TROŠE SKORO 6.000 DOLARA NEDELJNO na osnovne potrepštine, a evo koliko dadilja mora da živi sa njima….

Par je prvobitno nameravao da ima po jedno dete godišnje, ali su se ubrzo odlučili za nešto drugačiji put, rezultirajući time da su za samo 18 meseci postali roditelji 22 deteta.

Mnogi parovi sanjaju o danu kada će moći da zasnuju porodicu, pa tako i jedan par u Batumiju u Gruziji, ali u mnogo većem obimu. Kristinu (26) i njen suprug Galipa Ozturk (59) odgajaju 22 dece, a nadaju se da će taj broj nastaviti da raste, bez obzira na cenu.

Par se upoznao dok je Kristina, poreklom iz Moskve, bila na odmoru u Gruziji. Nedugo nakon što su se upoznali, shvatili su da ih sudbina nije spojila slučajno. Naime, oboje su imali isti san o velikoj porodici. Ubrzo nakon upoznavanja, odlučili su da se smire i krenu na put ostvarenja svojih snova. Trenutno su roditelji 22 dece, piše Parents.hr.

Kristina je svoju prvu ćerku donela na svet prirodnim putem u svojoj 17. godini.

Par je prvobitno planirao da proširuje svoju porodicu sa jednim detetom godišnje, ali ubrzo su uvideli da njihova tela neće moći da izdrže tu stopu rasta. Odlučili su se za surogat majčinstvo i za samo 18 meseci postali roditelji još 21 deteta.

Nisu bili obeshrabreni cenom koju su platili da bi ostvarili svoj san. Par tvrdi da je ceo proces surogat majčinstva bio izuzetno jednostavan i mnogo lakši u odnosu na normalnu trudnoću.

“Klinika u Batumiju bira za nas surogat majke i preuzima punu odgovornost za ceo proces. Ne uspostavljamo lični kontakt sa surogat majkama kako bismo izbegli potencijalne probleme nakon trudnoće”, rekla je Kristina u intervjuu za časopis “San”.

Naravno, podizanje sve ove dece je izuzetno izazovno. Trenutno žive u trospratnici zajedno sa svojih 22 beba i 16 dadilja koje brinu o deci.

Za osnovne potrepštine za svu decu nedeljno troše između 4.900 i 5.800 dolara, dok dadilje primaju platu od čak 500 dolara nedeljno.

S obzirom na to koliko im je sistem surogat materinstva bio lak, nadaju se da će nastaviti da imaju još dece. Prema Kristininim objavama na Instagramu, kada nastave da imaju više dece, ili će sagraditi još jedan sprat u svom domu ili će se preseliti u veću kuću.

„Nemamo tačan plan, jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve“, kaže Kristina.

U intervjuu za Dejli mejl, Kristina je rekla da su ona i njen suprug razgovarali o tome da imaju više od sto dece.

Par je rekao da je kada su se upoznali to bila “ljubav na prvi pogled”.

Kristina je svog supruga za Dejli mejl opisala kao svog „mentora, vodiča i princa iz bajke u jednom”. A Galip je rekao da je Kristina žena koju je oduvek želeo.

„Promenio se naš romantični odnos, ali se promenio i ceo naš život, ne samo onaj romantični deo. Nisam sigurna da li ćemo biti najveća porodica na svetu, ali planiramo da budemo sigurno najsrećnija porodica“, završila je Kristina intervju za Dejli mejl.

Izvor: NajŽena/Ana Klikovac

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button