Vijesti

Trag radosti u priči tuge: Dječaci iz Bosanske Gradiške dobiće roditeljsku penziju ..

Nemanja, David i Pavle Kovačević, dječaci iz Gradiške koji su nedavno izgubili oba roditelja, sada će dobiti roditeljsku penziju, što će zasigurno barem malo ublažiti izazove života za ove mlade dječake i njihovu bakicu Milku, koja se posvećeno brine o njima.

Ovu vijest potvrdio je Mladen Milić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, putem društvene mreže “Iks”.

“Zahtjev za porodičnu penziju podnesen je 23. oktobra 2023. godine, a rješenje je doneseno 09. novembra 2023. godine i isporučeno na kućnu adresu. Centar za socijalni rad morao je dostaviti još nekoliko podataka, zbog čega je upravni postupak trajao 16 dana”, napisao je Milić na mreži “Iks”.

Inače, prijatelji porodice Kovačević, obratili su se javnosti sa apelom za pomoć.

“Obraćamo vam se kako biste pomogli Nemanji, Davidu i Pavlu Kovačević iz Gradiške, djeci koja su nažalost u kratkom vremenu ostala bez oba roditelja. Otac Nebojša preminuo je iznenada u avgustu 2022. godine, a bez majke su ostali u septembru ove godine. Nemanja i David su đaci Osnovne škole “Danilo Borković”, a najmlađi Pavle ima šest godina. Djeca trenutno žive sa bakom Milkom koja je penzioner i njihov privremeni staratelj. S obzirom da djeca još uvijek nisu dobila penziju, neophodno je da im se pomogne u ovom za njih teškom i tragičnom periodu. Vjerujemo da razumijete sve poteškoće s kojima se cijela porodica bori i da ćete se uključiti kako bi uz vašu pomoć prebrodili bar jedan dio problema”, navedeno je u saopštenju.

Svi oni koji požele pomoći, to mogu učiniti uplatom novca na račun:

Milka (Јovo) Kovačević

NLB Razvojna banka: 562-007-81858303-46

Izvor:press

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button