Obrazovanje

Nacionalna stipendija Jefferson Scholars Foundation 2024

Uzbudljive vijesti za one koji kreću na svoje akademsko putovanje u SAD! Nacionalna stipendija Jefferson Scholars Foundation trenutno prima prijave. Ovaj sveobuhvatni vodič će pružiti dubinski uvid u stipendiju, njene prednosti prijave i korak po korak vodič za proces prijave.

Potpuno finansirani Ph.D. stipendija za akademsku godinu 2024-2025 otvorena je za međunarodne studente. Uspješni kandidati ne samo da će dobiti značajnu stipendiju od 25.000 dolara, već će također uživati u dodatnim pogodnostima kao što su namjenski kancelarijski prostor, pristup obimnim resursima, privilegije međubibliotečke pozajmice, internet konekcija, jedinstvena prilika za predstavljanje istraživanja u seriji Hagleyjevih seminara i mogućnost da iskoristite snižene smještaje za naučnike koje pruža Hagley.

Za one koji se fokusiraju na biznis i politiku, stipendija nudi personalizirani dodir. Stipendisti iz biznisa i politike su upareni sa iskusnim višim naučnikom u svojoj oblasti, koji služe kao mentor za vrijedne smjernice tokom cijele godine. Učestvujući u jesenjim i prolećnim sastancima, stipendisti takođe dobijaju uputstva kako da dopru do šire publike, unapređujući

Zašto odabrati SAD za svoju studijsku destinaciju?

Otkrijte pet uvjerljivih razloga da uzmete u obzir SAD kao svoju studijsku destinaciju:

 1. Akademska izvrsnost: Sjedinjene Američke Države su dom nekih od vrhunskih svjetskih univerziteta i institucija slavnih zbog svog akademskog umijeća i najsavremenijih istraživanja. Odabirom SAD-a dobijate pristup fakultetima i resursima svjetske klase koji mogu oblikovati vaše obrazovno putovanje.
 2. Raznolika kultura: Prihvatite mešavinu kultura i porekla u SAD. Studirati tamo znači uroniti u bogatu tapiseriju različitosti, pružajući vam priliku da komunicirate sa ljudima iz svih sfera života. Ne radi se samo o udžbenicima; radi se o holističkom iskustvu učenja.
 3. Mogućnosti za inovativna istraživanja: SAD predstavljaju centar za inovacije i istraživanja. Bilo da su vaša interesovanja u nauci, tehnologiji, biznisu ili umjetnosti, vjerovatno ćete naići na revolucionarna istraživanja i prilike za saradnju na projektima sa stvarnim utjecajem.
 4. Globalno umrežavanje: Studiranje u SAD-u nudi neusporedivu priliku za izgradnju globalne mreže. Povežite se sa studentima i profesionalcima iz cijelog svijeta, proširujući svoje horizonte i otvarajući vrata budućoj saradnji i mogućnostima za karijeru.
 5. Mogućnosti za karijeru: Diploma sa američke institucije može značajno poboljšati vaše izglede za karijeru. Mnogi poslodavci visoko cijene vještine i znanje stečeno obrazovanjem u SAD-u. Uz to, uspješno tržište rada u SAD-u nudi mogućnosti u raznim industrijama, što ga čini atraktivnom destinacijom za one koji žele započeti svoju karijeru.

Nivo stepena:

Stipendije Jefferson Scholars Foundation za akademsku 2024-25. godinu u SAD-u su otvorene za kandidate za nastavak programa na nivou stipendija na univerzitetima u SAD-u.

Dostupni predmeti:

U okviru stipendija Jefferson Scholars Foundation u SAD-u za akademsku 2024-25. godinu, sljedeći predmeti su dostupni za studiranje:

 1. Poslovne studije
 2. Politika

Prednosti stipendije:

Oni koji su nagrađeni Nacionalnom stipendijom Jefferson Scholars Foundation dobijaju niz vrijednih beneficija, uključujući:

 1. Značajna stipendija od 25.000 dolara za cijelo vrijeme trajanja stipendije.
 2. Pristup namenskom kancelarijskom prostoru, obimnim resursima, privilegijama međubibliotečke pozajmice i internet sadržajima.
 3. Jedinstvena prilika da predstave svoje istraživanje izlaganjem rada u seriji Hagleyjevih seminara.
 4. Pristup smještaju s popustom koji je Hagley omogućio posebno za naučnike.

Prihvatljive nacionalnosti:

Stipendije Jefferson Scholars Foundation u SAD-u, dobrodošle su prijave međunarodnih studenata svih nacionalnosti.

Kriterijumi podobnosti: Da bi se kvalifikovali za Nacionalnu stipendiju Jefferson Scholars Foundation, kandidati moraju ispuniti sljedeće kriterije:

 1. Zahtjevi za jezik: Poznavanje engleskog jezika je obavezno.
 2. Globalna inkluzivnost: Kandidati iz svih krajeva svijeta se ohrabruju da se prijave.
 3. Akademski status: Kandidati treba da budu Ph.D. kandidate sa očekivanim završetkom svoje disertacije do kraja godine stipendiranja. Imajte na umu da ova stipendija nije dizajnirana za postdoktorske kandidate. Međunarodni kandidati ispunjavaju uslove.
 4. Učešće na konferenciji: Od uspješnih kandidata se očekuje da aktivno učestvuju na dvije konferencije, jednu na jesen i drugu na proljeće. Ove konferencije pružaju platformu za razmjenu istraživanja unutar naučne zajednice u Jefferson Scholars Foundation i Univerzitetu Virginia. Fondacija pokriva troškove obe konferencije.
 5. Boravak: Iako se ohrabruje boravak u Fondaciji Jefferson Scholars (osim Jefferson Scholars/Hagley Library Dissertation Fellowship, koji zahtijeva boravak u Hagley biblioteci), nije obavezan za sve stipendiste. Međutim, oni koji se odluče za boravak primaju dodatnih 1.500 dolara stipendije umjesto sredstava za putovanja i smještaj za proljetne i jesenje konferencije.
 6. Angažman u zajednici: Od svih stipendista, bez obzira na prebivalište, se očekuje da aktivno učestvuju i doprinose interdisciplinarnoj zajednici Jefferson Scholars Foundation. Naglasak nije samo na koristi od stipendije, već i na tome da budete aktivan i angažiran član naučne zajednice.

Procedura prijave:

Da biste osigurali Nacionalnu stipendiju Jefferson Scholars Foundation, slijedite ove korake:

  1. Popunite prijavu: Popunite Informativni list o podnosiocu zahtjeva sa svim potrebnim detaljima.
  2. Opis projekta (1200 riječi): Udubite se u svoj projekt disertacije ili knjige. Podijelite tezu, objasnite njen doprinos postojećoj stipendiji i razradite zašto je ova tema značajna.
  3. Op-ed ili Blog Post (750 riječi): Predstavite objavljenu ili oglednu publikaciju (mislim na New York Times) ili post na blogu (slično onima na Slate.com). Primijenite glavni nalaz iz svog istraživanja na trenutni problem javne politike, pokazujući svoju sposobnost da se bavite pisanjem.
  4. Bibliografija (3 stranice): Navedite svoje izvore, držeći ih unutar ograničenja od tri stranice.
  5. Curriculum Vitae (2 stranice): Sumirajte svoj akademski put i postignuća u sažetom životopisu od dvije stranice.
  6. Uzorak pisanja (maksimalno 40 stranica): Odaberite uzorak, kao što je jedno poglavlje iz vaše disertacije s uvodom na jednoj stranici koji ga stavlja u širi kontekst ili prihvaćen/objavljeni članak u časopisu.
  7. Pisma preporuke: Osigurajte dva pisma, sa jednim od vašeg savjetnika. Oni se mogu pokrenuti tokom procesa prijave ili poslati zasebno na nationalfellows@jeffersonscholars.org.
  8. Posjetite službenu web stranicu: Za detaljne informacije i sva ažuriranja pogledajte službenu web stranicu Nacionalne stipendije Jefferson Scholars Foundation.
  9. Zapečatite dogovor: podnesite zvjezdanu prijavu!

Prijevite se sada

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button