Zanimljivosti

Žena ne odlazi ukoliko je brak dobar – Zašto Žene Odluče na Tu Odluku Nakon 40. Godine …

Idealne godine za brak ne postoje, baš kao što ne postoje ni idealne godine za razvod. Ipak, statistika pokazuje da se najveći broj ljudi odlučuje na razvod nešto prije nego što navrše četrdesetu godinu života.

Kada smo mladi, čini nam se da kada čovjek napuni četrdeset ili se makar približi tim godinama, više ne želi promjene u životu. Tada se javlja aktivna želja za stabilnošću na svim poljima života, uključujući i ljubav.

Na kraju krajeva, četrdeset godina je sasvim dovoljan period da odaberemo partnera s kojim želimo provesti život, zar ne? Ipak, unatoč tom uvjerenju, razvodi se često događaju u četrdesetima. Zašto žene biraju razvod u tim godinama?

Jedan od razloga je taj što je žena vjerovatno pokušala da trpi i shvatila je da više ne može. Dovoljno je mlada da krene dalje i pronađe novog muškarca, a dovoljno zrela da ne ostane u odnosu sa kojim nije zadovoljna.

Niko ne želi da u potpunoj samoći doživi starost, zato su četrdesete krajnje vrijeme da žena napusti vezu ili brak sa kojim nije zadovoljna. Sledeći razlog jeste želja da se isproba nešto novo. Možda vas opet zanima ko želi da radi nešto novo u tim godinama, ali razmislite o tome – možda je žena bila spriječena da radi nešto što voli, bilo da je u pitanju posao ili karijera.

Mnogi muškarci se protive tome da žena radi. Pogotovo u brakovima koji su sklopljeni u prošlim vremenima, dešavalo se da je žena sa muškarcem još od svojih tinejdžerskih dana. Možda ipak nešto nedostaje u tom braku. Žena nikada ne odlazi ako je sve u redu.

Treći razlog je shvatanje da je sa osobom koja nije prava za nju. Nisu sve žene koje imaju četrdeset godina i koje se razvode bile prije toga u dugim brakovima. Neke srodne duše upoznaju sa 35, pa sa četrdeset shvate da ta osoba ipak nije prava za njih.

Naravno, za neke stvari je potrebno vrijeme da ih bolje razumijemo, ali i zrelost da ih shvatimo na pravi način. Bez obzira na sve, važno je znati da ne postoje idealne godine za ljubav, ali ni za razvod. Ako je odnos toksičan ili ste jednostavno nezadovoljni, razvod je sasvim normalan potez.

Ako vas partner ne razumije i shvatate da stvari ne mogu da se poprave, u redu je da odete. Moj savjet za vas je da pažljivo birate osobe za vezu, posebno za brak, kako biste kasnije mogli uživati u iskrenoj ljubavi.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button