Zanimljivosti

5 mudrosti Koko Šanel za žene u četvrtoj deceniji života – Nema ružnih žena, ima samo lijenih …

Većina mladih žena ima uvjerenje da se u četrdesetima deklarira kao starija dob, no žene koje su iskusnije i zrelije znaju da nema razloga za zabrinutost u tom životnom dobu.

Ne treba uspoređivati žene prema životnoj dobi kojoj pripadaju; možda je dovoljno poštovati određena pravila i održavati dobar izgled. Kako je velika Koko Šanel rekla: “Niko nije mlad poslije 40. godine, ali neodoljivi možemo biti bilo kada.”

Da bi žena izgledala zadovoljno i ispunjeno nakon 40. godine, trebala bi obratiti pažnju na ova pet važnih pravila:

Izbjegavanje stresa:

Stres bi trebala izbjegavati, bilo da se radi o poslovnom ili privatnom životu. Također, važno je prepoznati kako se vaše tijelo nosi s određenim obavezama i potrebama.

Noćni izlazak i ne ispavanost vjerovatno na vas isto ne utiču kao u dvadesetima. Važno je da sada imate dnevnu rutinu i za vas dobar i ispunjen dan. Na taj način izgledaćete zadovoljno, ali i atraktivno. Naravno, trebalo bi da izbjegavate bilo kakve rasprave i sukobe, ponekad je važnije da ste srećne nego dokazivati da ste u pravu.

Imajte vrijeme samo za sebe:

Vaše vrijeme ćete same rasporediti, ali je svakako nephodno da imate jedan dio dana samo za sebe. To ne znači da morate da spavate, ležite ili samo odmarate. Naravno, radite stvari koje vama prijaju i koje vas ispunjavaju. Imajte hobije i aktivnosti u kojima uživate.

Fizička aktivnost:

Biti aktivna ima izuzetan značaj. Čak i ako niste sportski tip ili zaljubljenik u sport, redovne šetnje ili lagano trčanje mogu vam mnogo koristiti. Važno je redovno obavljati određene aktivnosti usklađene s vašim tijelom, bez obzira na intenzitet – vaše tijelo će vam biti zahvalno.

Nema potrebe da težite savršenstvu:

Nemojte se opterećivati željom da uvijek budete najbolje i prikazujete se u najboljem svjetlu. Uvijek postoji nešto na čemu biste mogli biti nezadovoljne. To vrijeme je prošlo; važno je da budete svjesne sebe i svojih kvaliteta. Volite se baš onakve kakve jeste.

Otvoreno pristupite ljubavi i emocijama:

Ne obraćajte pažnju na priče koje sugeriraju da je vrijeme za ljubav prošlo. Prije svega, volite sebe i dopustite si da se prepustite ljubavi, strasti i emocijama. Ako se držite ovih važnih pravila, mogla bi doći do osobnog zadovoljstva i spoznaje o tome kakav život želite živjeti u svojim četrdesetim godinama.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button