Zanimljivosti

Zašto sve više inteligentnih žena bira život bez partnera? Samoća s razlogom…

Često se suočavate s mladim, izuzetno atraktivnim ženama koje, unatoč svojoj inteligenciji i ljepoti, ostaju same i bez partnera u svom životu. Biti pametan i lijep, a istovremeno sam, danas nije nimalo neobično.

Jedna od mojih prijateljica se razvela u svojoj 35. godini, a danas, nakon sedam godina, i dalje živi samostalno i nema namjeru tražiti novog partnera kako bi joj olakšao život. Smatra da joj partner više nije nužan, budući da je već navikla na život bez njega.

S obzirom na to da ima sina koji ima dobar posao i roditelje koji joj pružaju podršku u odgoju djeteta, smatra da joj novi partner ne bi znatno poboljšao životne okolnosti.

Naime, sama sam počela primjećivati da se u posljednje vrijeme žene više ne drže muškaraca kao prije. U njima više ne vide oslonac i neophodnost da imaju muškarca u svom životu pa tako žive sasvim dobro i bez jake muške figure.

Mnogi će se sigurno zapitati zašto je to tako, šta se toliko promijenilo danas u odnosu na prijašnje vrijeme kada je bilo gotovo nemoguće da čujete za pojave razvoda brakova ili žena koje odgajaju djecu bez muške figure.

Razlog tome može ležati u promjenama kod današnjih muškaraca. Često nisu ti na koje se žene mogu osloniti i u kojima vide sigurnost. Ponekad se dogodi da u slučaju prevare, muškarci iznevjere žene, nanoseći im još veću bol nego da su ostale same.

Postoji i stara narodna izreka koja kaže: “Ko se opeče na mlijeko, on duva i u jogurt”, a većina žena koje su doživjele razočaranje u svog partnera nauči živjeti sama i shvati da im partner više nije nužan. Živjeti samostalno i odgajati djecu može biti strašno i teško, ali to nije razlog da ostanete s nevoljenim muškarcem samo da ne biste bili sami.

Danas je očito da se sve više žena odlučuje ne biti taoc loših bračnih iskustava. Društvo više ne reaguje na razvode na isti način kao prije 20-30 godina, kada se samohrana majka smatrala neuspješnom ženom. Nedavno je jedna vrlo uspješna žena izjavila: “Nakon razvoda, ne živim s nikim, ali se ne osjećam jadnom zbog toga.”

Ne živim samo iz razloga da bi se udala i stupila u brak. Mnogi ljudi danas se ne mogu nazvati pravim muškarcima. Stoga radije ostajem sama i ne želim da trpim nekoga u svom životu zbog djece, jer je to čista glupost.” Postoji mišljenje da dijete treba imati oca.

A često razvedenu ženu, pogotovo ako je još mlada, u društvu savjetuju da nađe muškarca kako bi njena djeca imala oca. Međutim, ako u blizini nema dostojnog muškarca, djeca onda ne trebaju nikoga kao oca jer ne žele svi muškarci odgajati tuđu djecu.

Isto tako ako postoji netko tko će stvarno biti dostojan vas i vaše djece, koji će voljeti vas kao ženu i vašu djecu kao svoju, onda tek tada trebate započeti vezu s njim i neki novi zajednički život. Takvih muškaraca sigurno još uvijek ima, ali ih je sve teže pronaći.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button