Zanimljivosti

Kad završite svoju vezu, neka to bude definitivno – Ne pružajte mu priliku da se vrati…

Ljubav se smatra jednim od najlepših iskustava u životu, ali koliko smo sposobni prepoznati ono što nije ljubav?

Da li su određene radnje znakovi ljubavi, i kako prepoznati kada nešto nije dobro za nas? Na samom početku, gotovo svaka ljubav izgleda kao bajka. U toj fazi, sigurni smo da smo pronašli pravu osobu i da smo stigli do sreće.

Gledamo svet kroz ružičaste naočare i zračimo pozitivnom energijom. Osećamo kao da smo konačno pronašli nešto što smo čekali celog života. Međutim, kada se suočimo sa situacijom koju nismo mogli ni zamisliti, naš idiličan svet se može srušiti.

Šta se dešava kada osjetite lošu radnju ili postupak od strane partnera? Nažalost, postoji dosta odnosa koji se nastavaljaju nakon što se desi nešto nepoželjno. I često baš osoba koja je povrijeđena, spremna je da oprosti misleći da se to nešto više nikada neće ponoviti.

Kada se osjećate prevarenim, povrijeđenim ili slomljenog srca, budite svijesni da niste ni prvi ni posljedni kojima je partner nešto loše uradio. I zaštite se od daljih takvih situacija, bez obzira koliko vam je teško, i koliko ste u nevjerici.

Ponekad se dogodi da oprostimo iako znamo da neće biti bolje, time samo sebi stvarajući štetu. Jedini način da se zaštitimo od ponavljanja loših postupaka je da budemo svjesni da nije nužno oprostiti, jer će se isto možda ponoviti.

Nemojte zanemarivati svoje emocije i osjećaje. Jasno je da osoba koja vas istinski voli neće vam naneti štetu, baš kao što ni vi to ne biste učinili njoj ili njemu. Onaj ko istinski voli, neće gurnuti drugu osobu u ponor.

Gledajte na stvari iz drugačije perspektive. Jednostavno, shvatite da ste imali sreće i da osoba koja vas nije dostojna više nije deo vašeg života. Ponekad je teško prekinuti toksičan odnos, ali spoznaja da vas posle njega može čekati samo nešto bolje je neprocenjiva.

Znate šta zaslužujete, i da pored sebe želite nekoga ko će brinuti o vama i štititi vas. Ako nekad naiđete na iskušenje vezano za prošli odnos, zapamtite da ste bili napušteni i povrijeđeni. Da li je ta osoba tada pazila na vaš odnos?

Ne. Zapamtite da su bivši otišli i da nisu bili spremni da vas vole kako zaslužujete. Jednostavno, koliko god bilo teško prevazići neko loše iskustvo, ne vraćajte ga u život. Ostavite vrata svoga srca otvorenim za ljubav kakvu zaslužujete.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button