Zanimljivosti

Kako zadržati muškarca: 3 osobine koje će svaku ženu učiniti nezamjenjivom …

Psiholozi istražuju tri ključne osobine koje žene koje su privlačne muškarcima obično poseduju.

Postoje parovi koji su zaljubljeni kao i prvog dana, čak i nakon desetljeća provedenih zajedno. Iako se to možda čini nevjerojatno, postoje stvarni primjeri parova koji uspijevaju održati iskru strasti i ljubavi tokom godina. Dokazano je da postoje ključni faktori koji doprinose trajnoj ljubavi, a ovdje je nekoliko od njih:

Usredsredjenost na partnera: Partneri u trajnim vezama usmjeravaju svoju pažnju i energiju na partnera, pokazujući mu/joj ljubav, poštovanje i brigu. Redovno provjeravaju jedan drugog, slušaju njihove potrebe i osjećaje, te ulažu trud u zajedničku sreću.

Komunikacija i otvorenost: Efikasna komunikacija je temelj svake zdrave veze, a u trajnim vezama ona je još važnija. Partneri u dugogodišnjim vezama slobodno izražavaju svoje misli, osjećaje i želje, te aktivno slušaju jedan drugog. Ova otvorenost pomaže u rješavanju konflikata, izgradnji povjerenja i dubljem razumijevanju.

Zajednički ciljevi i interesi: Partneri u trajnim vezama često imaju zajedničke ciljeve i interese, što ih povezuje i daje im osjećaj zajedništva. Oni zajedno donose odluke, planiraju budućnost i uživaju u zajednički provedenim trenutcima.

Uzajamno poštovanje: Poštovanje je ključni element svake trajne veze. Partneri u dugogodišnjim vezama poštuju jedan drugog kao osobe, cijenje njihova mišljenja, potrebe i osjećaje. Izbjegavaju kritike i ponižavanja, te se trude razumjeti i podržati jedan drugog.

Fizička privlačnost: Fizička privlačnost je važan faktor u svakoj vezi, a u trajnim vezama ona može biti dodatni pokretač. Partneri koji se i dalje privlače nakon godina zajedničkog života često održavaju iskru strasti i uzbuđenja u svojoj vezi.

Zajednička borba i podrška: Partneri u trajnim vezama zajedno prolaze kroz životne izazove i pružaju si uzajamnu podršku. Oni su jedni drugima sigurno utočište, oslonac i motivacija za prebrođavanje teških trenutaka.

Umjetnost kompromisa: U svakoj vezi postoje kompromisi, a u trajnim vezama partneri nauče da ih uspješno prave. Oni pregovaraju, iznalaze zajedničke rješenja i prilagođavaju se potrebama jedni drugoga.

Održavanje individualnosti: Partneri u trajnim vezama nisu se izgubili u vezi, već su sačuvali svoju individualnost i osobne interese. Oni imaju svoje hobije, prijatelje i ciljeve, što im doprinosi osjećaju ispunjenosti i zadovoljstva.

Zahtjevnost u pozitivnom smislu: Partneri u trajnim vezama ne zadovoljavaju se rutinom i monotonijom, već stalno traže načine da svoju vezu učine zanimljivijom i uzbudljivijom. Oni planiraju zajedničke izlaske, iznenađuju se malim poklonima i ulažu trud u održavanje iskre.

Neprestano usavršavanje: Partneri u trajnim vezama stalno rade na sebi, nastojeći postati bolje osobe za sebe i za svog partnera. Oni su otvoreni za promjene, uče jedni od drugih i zajedno napreduju.

Pokažite zainteresovanost prema svom partneru

Briga i topla osećanja se nikada ne zaboravljaju. Čak i ako se nakon raskida muškarcu pojavi neka druga strast, uvek će upoređivati koliko se ta nova osoba zaista interesuje za njega. I ako interesovanje ne bude tako intenzivno, muškarac će na ovaj ili onaj način nastaviti da se seća prošlih veza.

Drugo pravilo – iskrenost

Iskreno izražavanje svojih osećanja nije uvek jednostavno, posebno kada treba podeliti intimna osećanja s partnerom. Dečje traume, uverenja i strahovi često navode žene da igraju različite uloge i pretvaraju se da su nešto što nisu. Pokušaj da se živi kao “fatalna žena” obično završava neuspehom.

Muškarac ne želi da vidi manipulatora pored sebe. Neki odmah napuštaju takve veze, a oni koji loše prepoznaju manipulacije, verovatnije će se opeći ili započeti odnose koji podržavaju dečje traume oboje. Masolova preporučuje da svako treba pokazati iskrenost – i muškarac će to primetiti.

Treće pravilo – biti zahvalan i umeti to pokazati

Stereotip o tome da muškarac “mora” da obavi sve sam, vreme je da se odbaci. Kada žena prestaje biti zahvalna u odnosima, to smeta partneru ili jednostavno odlazi.

“Zahvalnost – reakcija koja pokazuje muškarcu da se ne trudi oko nas uzalud, treba da oseti da je voljen i cenjen. Emocije povezane sa zahvalnošću su jedne od najprijatnijih. I kada su odnosi ispunjeni takvom atmosferom, oboje će se u njima osećati udobno i prijatno.”

Izvor: STIL

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button