Zanimljivosti

Da li bi žena trebala oprostiti nevjerstvo u svrhu očuvanja porodice: 8 situacija kada je to možda vrijedno …

Izdaja u braku može biti razorna. Ostavlja osjećaj nesigurnosti, zbunjenosti i neznanja što učiniti dalje.

Ovaj tekst je kraći i sažetiji od originalnog, ali i dalje prenosi važnu informaciju o temi. Također je jasniji i precizniji, jer ne koristi riječi “gorak ukus” i “ispravno” koje mogu biti subjektivne.

Evo još jednog prijedloga:

Izdaja u braku je teška trauma koja može promijeniti život. Ostavlja žrtvu osjećajem izdaje, poniženosti i nesigurnosti.

Da li zadržati porodični sklad ili očuvati svoje dostojanstvo? Stavovi o ovoj temi često su podeljeni. S jedne strane, ističe se važnost očuvanja porodice i ostanka u braku čak i nakon saznanja o neverstvu, argumentujući da su deca najvažnija.

S druge strane, postoje mišljenja da, ako nije moguće postići zajednički sporazum, deca ne bi trebala biti izložena takvoj situaciji niti bi vi trebali ostati u vezi samo zbog njih. Odluka uglavnom ostaje na partneru koji je pretrpeo čin neverstva.

Da li žena treba da oprosti mužu, odluka je na njoj. Postoje razlozi koji dovode do razmišljanja. Neki smatraju da mladi bračni parovi trebaju takav odnos odmah presjeći, dok je drugo mišljenje da je upravo to početna greška i neiskustvo i da prlika treba postojati.

Koji se razlozi izdvajaju zašto bi trebalo sačuvati porodicu?

1. Žena i dalje osjeća ljubav i privlačnost prema mužu.

To ne može samo tako nestati. Poštuje neke stvari koje se vezuju za njega i njhov odnos. Tu može da leži prilika.

2.U okviru porodice postoje deca, trudnoća žene i prilika za zajedničko vaspitanje i podršku kroz život. Važno je napomenuti da muž nije kriminalac, narkoman, alkoholičar, niti osoba koja ispoljava određene crte patološkog ponašanja.

3.Muž ne pokazuje agresivno ponašanje, ne prisvaja ništa kao svoje, već kao zajedničko. Preuzima sve svoje odgovornosti koje doprinose zajednici, radi, donosi prihode, zainteresovan je za uređenje stambenog prostora, spreman je za porodično druženje bar jednom nedeljno, učestvuje u zajedničkim putovanjima, itd.

4.Jasno izražava ljubav prema svojoj deci.

5.Nakon što mužu predočite sve činjenice kojima raspolažete, priznanje krivice može imati pozitivan efekat. Takođe, nakon priznanja, važno je da iskreno pokaje, izvini se i preduzme sve korake ka obnovi njihovog odnosa.

Ako muževo ponašanje odgovara većini navedenih parametara, može se razmotriti mogućnost oprosta. S druge strane, ako muž pokazuje sklonost negativnom ponašanju, agresiji, ili varanju, odluka treba biti jasna. Bez obzira na situaciju, odluka je isključivo na ženi i zavisi od toga šta ona želi za svoju budućnost.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button