Uncategorized

Zašto neke žene privlače loše osobe? Kako to promijeniti?

Šta je to što nedostaje ženama koje se angažuju u odnosima sa problematičnim ljudima i tolerišu loše ponašanje prema sebi?

Zašto neke žene privlače toksične ljude?

Postoje žene koje imaju sve što bi se moglo poželjeti: ljepotu, dobrotu, inteligenciju i mnoge druge dobre osobine. Međutim, često se nalaze u začaranom krugu loših i toksičnih odnosa. Zašto se to događa?

Jedan od glavnih razloga je nisko samopoštovanje. Žene s niskim samopoštovanjem često vjeruju da ne zaslužuju bolje i da su loši izbori za partnere. Ovo može dovesti do toga da tolerišu loše ponašanje jer vjeruju da je to najbolje što mogu dobiti.

Drugi razlog je nedostatak granica. Žene koje nemaju jasne granice često dopuštaju partnerima da ih iskorištavaju i ne poštuju. Ovo može dovesti do toga da tolerišu loše ponašanje jer ne znaju kako da se brane ili da kažu “ne”.

Također, trauma iz djetinjstva može doprinijeti tome da žena privlači toksične ljude. Žene koje su doživjele traumu u djetinjstvu često imaju veće šanse da tolerišu loše ponašanje partnera jer su naučene da je to normalno.

Kako prevladati ove izazove?

  • Postoji nekoliko stvari koje žene mogu učiniti kako bi prevladale ove izazove i privukle kvalitetne ljude u svoj život.
  • Podignite samopoštovanje. Ovo je ključni korak u privlačenju zdravih odnosa. Žene mogu poraditi na svom samopoštovanju učeći se voljeti i cijeniti sebe.
  • Postavite granice. Naučite reći “ne” i postavite jasne granice onome što ste spremne tolerirati.
  • Ozdravite od traume. Ako ste doživjele traumu u djetinjstvu, potražite stručnu pomoć kako biste ozdravile i prevladale negativne obrasce ponašanja.

Ako ste žena koja se nalazi u začaranom krugu loših i toksičnih odnosa, važno je da shvatite da niste sami. Mnoge žene prolaze kroz ovo iskustvo. Međutim, uz malo rada i truda, možete promijeniti svoja ponašanja i privući kvalitetne ljude u svoj život.

Osobe koje imaju samopouzdanje i samopoštovanje ne dozvoljavaju da im drugi ljudi ili situacije tek tako pokvare raspoloženje. Drugi je razlog što ulazite u veze i prijateljstva iz pogrešnih razloga. Na primjer, kada ste usamljeni ili željni pažnje pristajete na ljude koji su ispod vaše lige.

Da bi problem bio veći, u takvim situacijama se lako navikavate na ljude i ostajete sa njima u toksičnoj vezi. Treći razlog je to što ne znate pravilno izgraditi granice. Dozvoljavate ljudima da gaze i osnovne granice koje niste postavili i time dozvoljavate da vas ne poštuju i loše se ophode prema vama.

Sa takvim ponašanjem i sami stičete osjećaj da ne vrijedite dovoljno. Još jedna veoma važna stvar zašto mnoge žene ulaze u toksične ljubavne odnose je to što nisu jasno definisale kakvog muškarca žele i šta je za njih dobar muškarac.

Neke će misliti kako je dobar onaj za kojimt treba trčati i udovoljavati mu kako bi zauzvrat dobili mrvu pažnje. Dok god tako razmišljate – takve veze ćete i imati.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button