Uncategorized

Ova osobina u ženi će potpuno opčiniti svakog muškarca, tvrdi poznati psiholog …

Psiholog Mihail Labkovski naglašava da je samopoštovanje ključno za temelj ljudskog postojanja. Brojni faktori, poput sreće u ljubavi, uspjeha u karijeri i kvalitete života, ovise o tome.

Važno je razumjeti da uspješni ljudi ne posjeduju samo obilato samopouzdanje; zapravo, istina je suprotna – samopoštovanje i pravilno prihvaćanje sebe predstavljaju put prema uspjehu!

“Samopoštovanje nadmašuje sve: čak i ako osoba nema izraženu ljepotu, obrazovanje ili talente, no istinski voli sebe, bez sumnje (s pravom), u vlastitu jedinstvenost i šarm. Takva osoba će biti sretnija, jača, pametnija, ljepša, pa čak i bogatija. Visoko samopoštovanje pobjeđuje sve!” – ističe Labkovski.

Mihail Labkovski je ovo objasnio na sljedeći način:

“Drage dame, često postavljate pitanje o tome zašto je samopouzdanje važnije od fizičke privlačnosti i kako utječe na odnose sa suprotnim spolom. Evo odgovora – samopouzdana žena ima duboko samopouzdanje. Muškarcima je privlačna jer se ne fokusira na svoje nedostatke. Ona je dobro. Komunikacija s njom je laka. Takva žena ostavlja dojam da može i zna sve. Držanje, smireni gestovi, samopouzdan govor – možete, naravno, pokušati imitirati ovo, ali kompleksi, ako ih ima, ipak će se pojaviti prije ili kasnije. Ako stvarno vjerujete u sebe, možete doista impresionirati druge samo svojim ponašanjem. Drugo, ako stvarno vjerujete u sebe, prisutnost ili odsutnost muškarca u vašem životu ni na koji način neće utjecati na vašu sreću. Ako ste sami, to je u redu – život ide dalje. Često se nedostatak vjere u sebe kod žena očituje u želji da budu sa nekim. Treće, samopouzdana žena privlači isto takve samopouzdane i snažne muškarce. Muškarci s niskim samopouzdanjem, nesigurnostima i kompleksima nisu joj interesantni.”

Ljubav, karijera i mnogi drugi aspekti života su divni, ali najvažnije je kako se osećamo. Budite spremni da se potrudite da promenite svoj unutrašnji svet i volite sebe. Čim u tome uspete, sve ostalo će poprimiti svoj savršen oblik i smisao, piše Blic Žena.

Labkovski je naglasio: ,,Volite sebe, na kraju krajeva. Vežbajte ovo, odobravajte, opraštajte sebi, ugađajte sebi i ne upoređujte se ni sa kim. Nikada.“

Izvor: krstarica. com

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button