Zanimljivosti

Zašto su danas žene te koje biraju muškarca, a ne obrnuto – I kako to može imati negativne posledice …

Na osnovu dosadašnjeg iskustva, primetila sam da muškarci često preuzimaju inicijativu, češće pozivaju na sastanke, trude se biti romantični i priređivati iznenađenja. Zanimljivo je da ovi isti muškarci često izlaze samo s ženama koje su ih same izabrale.

Ako muškarac pristane na vezu u kojoj isključivo žena donosi odluke, ne bi trebalo biti iznenađenje ako ta veza brzo propadne, često uz neprijatan prekid. Još jedna zapažena činjenica: mnogi muškarci žive u zabludi. Oni misle da su, ako su se trudili, inicirali sastanke i udvarali, zapravo oni izabrali ženu.

Međutim, to nije tačno. Muškarčeva udvaranja samo pojačavaju ženin osećaj da je ona ta koja je donela odluku o vezi. On je ulagao trud, pozivao na sastanke, ali je na kraju ona odlučila da pristane na vezu s njim. Pogledajmo nekoliko razloga i razmislimo kako je došlo do toga da mi biramo muškarce, a ne obrnuto:

1.Udvaranje: Nećemo se dublje upuštati u ovu temu, ali ćemo je samo dotaknuti. Pročitala sam neke zanimljive komentare na portalima, tvrdeći da je u vezi glavni onaj ko se više trudi, da muškarac treba da udovoljava ženi i pokazuje vođstvo. Mnoge žene veruju u takve reči, ali takođe i značajan broj muškaraca.
No, stvarnost je drugačija. Čovek se trudi da privuče pažnju, da se udvara, ali ključna reč i izbor ostaju u rukama žene.

2.Različit položaj: Ko je u boljoj poziciji, žene ili muškarci? Bez suvišnog pretvaranja, čak i najskromniji od nas imaju obilje mogućnosti za izbor partnera.

Ako je muškarac dovoljno dobar, ali ne mnogo privlačan, žena ga ne otpisuje. Ona ga stavlja na klupu za čekanje, za svaki slučaj. Ukoliko se nešto promijeni, ona ima njega. Muškarci su malo kategoričniji. Oni neće komunicirati sa ženom koja im nije privlačna ili interesantna.

Mogu da budu prijatelji, ali nikakav drugačiji odnos ne dolazi u obzir.

3. Lakše je upoznati žene. Ukoliko mislite da nisam u pravu, pokušajte da napravite profil na nekoj stranici za upoznavanje, ali se predstavite kao žena. Iznenađujuće mnogo pažnje će biti usmjereno ka vama.

U suštini, žena ne mora ništa da poduzima – muškarci će je sami pronaći, a na njoj je samo jedna stvar. Žena treba da izabere jednog najperspektivnijeg i najboljeg među ponuđenima, ali i nekoliko zamjena, ukoliko joj se ne ispuni plan.

Zato budite pažljivi, mudro birajte i budite svjesni da postoje mogućnosti da vas žena stavi u prijateljsku zonu dok se ne odluči između preostalih muškaraca koji su joj zanimljivi. Pazite da ne trošite vrijeme i trud za neke nevažne stvari.

Izvor:pult24.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button