Zanimljivosti

Strategije vođenja ozbiljnih razgovora: Kako upravljati jakim emocijama i visokim ulozima …

Kada se suočavate s važnim odlukama, visoki su ulozi, a osećate veliki pritisak. Postoje tri pristupa koje možete primeniti: izbegavanje i odgađanje trenutka što je duže moguće, dopuštanje emocijama da vas preplave i otežaju komunikaciju, ili, u najboljem slučaju, usvajanje veština upravljanja situacijom. Knjiga grupe autora “Odlučujući razgovori: Nova rešenja za uspešno upravljanje kritičnim situacijama” pruža esencijalne alate za savladavanje najizazovnijih situacija i razgovora, osiguravajući da obe strane osećaju da su saslušane i poštovane.

Jedna od ključnih ideja kada se suočavamo s važnim situacijama jeste da, kada su ulozi visoki, emocije uzavre. Prirodno je da emocije igraju ulogu u složenim situacijama; inače, razgovor ne bi bio težak, zar ne? Međutim, važno je ne bežati od toga. Treba imati hrabrosti da se vodi težak razgovor. Ovo koristi i vama i ljudima oko vas. Ključno je shvatiti koje su zaista važne stvari.

Pružite sigurnost osobi pored vas

Uverite se da je okruženje u kome se razgovor odvija bezbedno i otvoreno. Veća je verovatnoća da će ljudi slušati i sarađivati kada se osećaju poštovano i bezbedno.

Koristite tehnike aktivnog slušanja

Aktivno slušanje je neophodno u upravljanju kritičnim situacijama. Pokušajte da razumete perspektive drugih i pokažite empatiju tokom razgovora. Dozvolite osobi pored vas da ispriča svoju priču, tako da možete ispričati svoju. Tako ćete moći da pronađete zajednički cilj.

Istražite svoj doprinos

Pre nego što pristupite kritičnoj situaciji, razmislite o svojoj ulozi u tom problemu. Samorefleksija i svest o sopstvenim postupcima mogu vam pomoći da pristupite situaciji sa objektivnije perspektive. Kakvu reakciju imate kada se suočite sa sukobom? Šta vam najviše odgovara u takvim situacijama? Takođe, ne zaboravite razmisliti o tome šta ne želite da se desi tokom takvog razgovora.

Fokusirajte se na činjenice

Izbegavajte lične osude i optužbe. Umesto toga, usmerite svoju pažnju na činjenice. Komunikacija zasnovana na činjenicama manje je defanzivna i doprinosi rešavanju problema.

Izbegavajte toksične razgovore

Naučite da izbegavate eskalaciju sukoba i držite razgovore u konstruktivnom tonu. Kada situacije postanu napete, morate smiriti duhove i po svaku cenu izbegavati dalje produbljivanje toksičnog razgovora.

Napravite akcioni plan

Važno je da ne završite razgovor bez zaključka ili odluke o tome šta ćete raditi. Stoga, nakon što ste identifikovali problem i razgovarali o rešenjima, napravite jasan i ostvariv akcioni plan. Uspostavljanje konkretnih koraka za rešavanje problema može doprineti sprovođenju neophodnih promena, prema pisanju sajta Andrea Raicu.

Izvor: Sensa

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button