Zanimljivosti

Tri ključne promene koje su obnovile naš brak: Svako ima svoju sobu i ne ulazi bez kucanja…

Pre godinu dana, suprug i ja smo doneli odluku da svako od nas ima sopstvenu sobu kako bismo mogli slobodno obavljati svoje aktivnosti koje se ponekad znatno razlikuju.

Moj suprug, na primer, voli glasno slušati muziku, dok ja uživam u tišini tokom čitanja ili gledanja televizije. S obzirom na to da radim od kuće i često vodim duge i napete razgovore sa klijentima preko interneta, odlučili smo da kupimo prostraniji stan u kojem svako od nas može imati svoju sobu. Nakon godinu dana, naš život se znatno poboljšao.

1. Pravilo ulaska uz kucanje u sobu pokazalo se kao jedna od najboljih odluka koje smo doneli. Zaista je zadovoljstvo moći sedeti u svojoj sobi i raditi bez bojazni da će nas neko ometati ili naslućivati šta radimo.

Kao dete, imala sam svoju sobu, ali vrata su uvek morala biti otvorena kako bi roditelji mogli u svakom trenutku ući i videti šta radim. Uvek sam se morala opravdavati za svoje aktivnosti, ali sada razumem da moji roditelji to nisu radili iz zle namere.

Jednostavno su bili navikli na takav način života. Sada s ponosom mogu reći svom suprugu kada sam zauzeta i ne želim biti ometana, a on to s razumevanjem prihvata, radeći isto tako svoj posao.

2.Imati svoj lični prostor je neprocenjivo. Odlazak u svoju sobu i obavljanje aktivnosti koje volite pruža neopisivo zadovoljstvo i udobnost. Još jedna prednost je mogućnost uređenja prostora onako kako želite, bez potrebe da tražite dopuštenje od bilo koga.

3.Ponekad je i zabavno. Najvažniji aspekt je ukupan osećaj posedovanja svog prostora i jasnih granica. Počinjete više poštovati i svoj i prostor svog partnera. Ponekad osećam kao da komuniciram s muškarcem koji još uvek nije moj, i ne znam hoće li odgovoriti sa “DA” ili “NE” na neke moje predloge ili vrste bliskosti.

Odvojene sobe omogućavaju nam da se ponekad ponašamo kao da smo još uvek u vezi, a ne u braku, što takođe pozitivno utiče na naš odnos i zajednički život.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button