Zanimljivosti

Idealna razlika u godinama za srećne parove: Samo 3% šanse za raskid ako ste ovoliko stariji ili mlađi od partnera!…

Neki preferiraju starije partnere, dok se drugi slažu s izrekom “mlađe je slađe”, dok su nekima godine sasvim nebitne.

Nedavno istraživanje pokazuje da razlika u godinama može imati uticaja na trajanje veze između partnera. Iako su mišljenja o konceptu zabavljanja s znatno starijim ili mlađim partnerom i dalje podeljena, istraživanje Univerziteta Emory u Atlanti sugeriše da određene godišnje razlike mogu izazvati izazove u vezi, s većim šansama za raskid što je razlika u godinama veća.

Ispitivanje, s 3.000 učesnika, otkriva da parovi s razlikom u godinama od samo pet godina imaju 18% veću verovatnoću raskida u poređenju s parovima vršnjacima ili približne starosti. Zanimljivo je primetiti da se ta stopa povećava na 39% kada je razlika u godinama 10 godina.

Za parove s razlikom u godinama od 20 godina, istraživanje predviđa visokih 95% verovatnoće raskida tokom trajanja veze.

Prema saznanjima naučnika, idealna razlika u godinama za najmanje šanse za raskid je samo jedna godina, s svega 3% verovatnoće.

„Iako su ovo statistički pokazatelji, važno je napomenuti da pravila nisu univerzalna, i da je uvek bitno pratiti vlastite emocije i sreću u vezi“, zaključuje Dejvid Benet, jedan od istraživača.

Izvor: Prva.rs

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button