Zanimljivosti

IZAZOVI U TRAŽENJU PARTNERA U 30-IMA: 4 RAZLOGA KOJI POTVRĐUJU VAŠU ZRELOST I USPJEH…

Nalaženje partnera u tridesetim godinama može biti izazovno jer već imate ustaljeni životni ritam, usmjerenost na karijeru i posljedično manji krug muškaraca dostupnih za vezu. Ovaj period često podrazumijeva preispitivanje prioriteta, težnju ka dubljim povezanostima i želju za duhovnim sjedinjenjem s nekim posebnim. To dodatno otežava potragu za kompatibilnim partnerom u odnosu na ranije faze života, kako navodi portal timesnownews.com.

Kada napunite 30 i postanete svjesni starenja, traganje za ljubavlju može se činiti naporom. Svi, bez obzira na spol, dijele slična osjećanja. Pojavljuju se različite misli, poput straha da je sada kasno za brak i osnivanje obitelji, razmišljanja o tome da ćete završiti sami ili možda nikada pronaći nekoga tko će vas prihvatiti takve kakvi jeste. Ove misli mogu uzrokovati zabrinutost i imati negativan utjecaj na vaše zdravlje i sreću. Želja za srećom sličnom onoj koju imaju drugi može izazvati osjećaj rezignacije. Iako može biti neugodno biti u takvoj situaciji, važno je zapamtiti da je u redu osjećati se tako.

Ako vam treba podrška u ovim situacijama, evo nekoliko glavnih prepreka koje se često pojavljuju kada ljudi traže ljubav u odraslom dobu.

Znate šta želite

Biće malo čudno ako nemate pojma u kakvoj vrsti veze želite da budete nakon 30. godine. Ukoliko vam je jasno šta želite u vezi i sa kakvom osobom želite da budete je veliki plus. Međutim, takođe je dobro da budete fleksibilni u svojim očekivanjima. Na primer, možda će vam biti potreban neko ko ima stabilan posao, ali ne morate da eliminišete onoga ko pauzira sa poslom i razmatra kojim karijernim putem dalje da ide. Ili, možete biti vegetarijanac, ali ne morate da odbijete nekoga ko jede meso. Ne brkajte želje sa nedostatkom fleksibilnosti ili avanturizma.

Stekli ste već iskustva

Ako imate 30 godina, već ste vjerovatno prošli kroz nekoliko veza. S obzirom na ta prethodna iskustva, razumljivo je da ne želite ponavljati greške, biti u istom negativnom okruženju ili upadati u iste obrasce ponašanja. Međutim, važno je shvatiti da nisu svi koje sretnete isti. Dok je važno biti oprezan, otvorite um i nemojte odmah donositi sudeće zaključke o ljudima.

Ogromna količina odgovornosti

Kako starite, vaše odgovornosti se takođe mogu eksponencijalno umnožavati. Od brige o roditeljima i kreditima do poslovnih i prijateljskih obaveza, sigurno imate popunjen i blago haotičan život. U takvoj situaciji upoznavanje ćete da doživljavate kao nasumičan posao koji vam daje malu ili nikakvu nagradu. U ovoj situaciji, poželećete da ostvarite cilje da budete zadovljni sobom, srećni i ispunjeni, ali nećete biti dovoljno strpljivi da prođete kroz proces. Umesto da na to gledate na ovaj način, dajte novu perspektivu dejtingu – shvatite to kao vreme za čisto uživanje, nešto što nije vezano nikakvim pravilima ili očekivanjima. Samo morate da se pojavite i budete svoji. Upoznavanje u 30-im je potpuno drugačija igra u poređenju sa zabavljanjem u tvojim dvadesetim. Doći će sa novim kompletom iskustava i trebalo bi da naučite da ih prihvatite. Iako ne treba da se zadovoljite ni sa čim manjim od onoga što zaslužujete, vi takođe ne treba da čekate savršenstvo. Budite fleksibilnisa svojim očekivanja i pokušajte da uživate u iskustvu.

Vaša svakodnevna rutina je prioritet

Do tridesete godine, razvili ste mnoge svakodnevne navike koje slijedite bez odstupanja. Iako to možda niste svjesni, radije biste da se vaš partner uklopi u vašu rutinu nego da mijenjate svoje običaje zbog njega. To ostavlja dvije opcije – ili pronađite partnera koji je voljan prilagoditi se vašoj rutini i razumjeti da postoje stvari koje zaista ne želite propustiti, ili odlučite biti sami. Vaše rutine, iako toga možda niste svjesni, mogu postati neprobojna tvrđava koja vas može spriječiti da se otvorite za nekoga.

Izvor: Sensa

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button