Zanimljivosti

Strahujem od neinteligentnih ljudi, posebno žena – Pravila života slavne ruske glumice..

Mnogi su komentarisali njen nepristojan karakter, dok su je drugi doživljavali kao previše impulsivnu. Ipak, i jedni i drugi su na neki način osjećali divljenje prema njoj i njenim izjavama.

Faina Ranevskaja, poznata ruska glumica oštrog jezika, nije birala riječi i bez ustručavanja izražavala svoje mišljenje. Često je isticala da je postala glumica kako bi nadomjestila nedostatak ljubavi koji je osjećala od roditelja.

Sarkazmom je često komentirala ženske mane i ljubavne drame, što je možda proizlazilo iz njenog solo života. “Cijeli život strahujem od neinteligentnih ljudi, posebno žena. Nikada ne znate kako komunicirati s njima, a da se ne spustite na njihov nivo”, izjavila je Ranevskaja.

U njezinoj biografskoj knjizi “Zašto su sve žene takve budale”, pronaći ćete nekoliko intrigantnih citata iz kojih možemo izvući važne pouke. Evo nekoliko njih:

1.”Ljudi sami sebi stvaraju probleme”, tvrdi Ranevskaja. Po njoj, niko nikoga ne prisiljava da sklopi brak s dosadnim i siromašnim partnerom ili da prihvati slabo plaćen posao. Takve odluke su osobni izbor. “To je kao da kupujete neudobne cipele”, opisuje glumica.

2.”Ne obraćajte pažnju na mišljenja drugih”, savjetuje. Često se naši problemi pojačavaju zbog prevelike brige o reakcijama i mišljenjima drugih.

Brinemo se o tome što će drugi reći o nama i kako će reagirati, i to je posljednje što bismo trebali uzeti k srcu. Ona je bila žena koja se uopće nije opterećivala time što drugi misle o njoj.

3.Ostvarivanje snova događa se onog trenutka kada ih zaboravimo; Danas se često govori o tome, no Ranevskaja je tu misao iznijela prije mnogo godina. Izjavila je kako će se svaki vaš san ostvariti onda kada mu ne posvećujete neprestanu pažnju. Ona je znala o čemu govori.

4.Nema potrebe živjeti u prošlosti; Važno je živjeti u sadašnjem trenutku i ne zaroniti previše duboko u prošlost i uspomene. Umjesto da se neprestano prisjećate događaja iz prošlih dana, trebali biste uživati u današnjem danu i usmjeravati pogled prema budućnosti. Sjećanja i čežnja za prošlošću uzimaju nam mnogo vremena i energije.

Izvor: infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button