Zanimljivosti

Romansa na radnom mjestu – kako postupiti kada vam se dopada kolega? …

“Povjerenički odbor” još uvijek razmatra ovu situaciju, pa i dalje nema preciznog odgovora na pitanje treba li ili ne biti u vezi s kolegom. Kao i u svemu u životu, morate preuzeti rizik kako biste vidjeli kakav će biti ishod.

Ako vam je kolega s posla privukao pažnju, imamo rješenje. U nastavku ćete saznati kako pravilno pristupiti situaciji s kolegom ili koleginicom.

Provjerite je li zakonito

Neki poslodavci ne odobravaju ljubavne veze među zaposlenima, dok drugi to ne smatraju problemom. Prije nego što zakoračite u romansu sa simpatijom s posla, važno je provjeriti je li to dopušteno u vašoj tvrtki. Ne želite početi vezu, a onda saznati da su ljubavne veze na poslu zabranjene.

Postavite si “ona” pitanja

Postoje određena pitanja koja možda ne želite razmatrati, ali su ključna u ovoj situaciji.

Hoće li to naštetiti mojoj karijeri? Radite li blisko zajedno? Pripadate li istom odjelu? Ako su odgovori potvrdni, možda nećete moći usredotočiti se na posao, a to će primijetiti i vaši nadređeni i kolege. Stoga, razmislite prije nego krenete tim putem, ma koliko privlačan bio.

Otkrijte njegovo zanimanje

Nema smisla riskirati karijeru zbog muškarca koji nema interesa za vas. Sljedeći korak je shvatiti njegovo zanimanje. To nije tako teško kao što se može činiti. Obično znate kada netko flertuje s vama na zabavama ili putem zajedničkih prijatelja. Primjećujete li da pronalazi izgovore da dođe do vašeg radnog prostora i razgovara s vama?

Umereno flertujte

Nemojte pretjerivati kako drugi ne bi primijetili. Ipak ste na poslu, a to nikada ne smijete zaboraviti. Ako ne flertujete, on neće shvatiti da mu se sviđate, a vi ćete se vratiti svom slobodnom životu. Ako ste spremni preuzeti rizik, trudite se izgledati što bolje na poslu svaki dan. Ponudite mu kavu kad idete po svoju, pitajte ga kako je proveo vikend i općenito pokažite interes za njegov život. Neće mu trebati puno vremena da shvati.

Ne inicirajte prvi korak

Ako napravite prvi korak sa simpatijom s posla, preuzimate veliki rizik. Ako on nema interesa za vas, bit ćete slomljeni, da ne spominjemo koliko će vam biti neugodno. Viđat ćete ga svaki dan, što će situaciju učiniti još neugodnijom. Jeste li stvarno spremni na to? Vjerojatno ne. Zapravo, nitko nije spreman na nešto takvo. Ako blisko surađujete, to će samo otežati situaciju, što svakako želite izbjeći.

Izvor: Ženski magazin

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button