Menu Close

Njegov govor tijela govori sve: Dvije sitnice koje odbijaju muškarca u ranoj fazi veze…

Neki žene ne nalaze ništa loše u tome da oženjen muškarac mjesecima boravi kod kuće, ne radi i pije. Drugima je to neprihvatljivo. Ja pripadam potonjoj skupini.

Neki životi žena su prošli bez muške pažnje i brige drugih članova porodice, a sada osjećaju glad za tim pažnjom. Drugi su odrasli uz majke i bake koje su tolerirale mnogo toga, ali s kraja bez dobrih rezultata. Ipak, u današnjem svijetu gdje imamo milijarde ljudi, nema potrebe trpjeti bilo što.

Zašto biste se prilagođavali nečemu što vam ne odgovara? Niste obavezni podnositi ništa što vam ne prija. Ova priča me podsjeća na odlomak iz knjige Frederika Begbedera, koji kaže da idealni muškarci ne postoje i da će žene, unatoč manama, ipak morati prihvatiti neke stvari.

Sjećam se jednog komšije, zvao se Petar. Bio je smiješan, sviju nas je zasmijavao. Nikada ga nisam mogla zamisliti kao svog partnera. Bio je tu i jedan Milan, visok i zgodan. Ni njega nisam vidjela kao svog partnera. Muškarce ne zanimaju ideali, dok im žene teže.

Ipak postoji uvijek neko “ali”, tako da postoje i različiti pripadnici oba pola. Ženama je potrebno nekoliko stvari, a to je da se osjete zaštićeno, da im se muškarac divi, da znaju da mogu da se oslone na njega i da znaju da žele toj osobi da rode djecu. Ipak, kako da znate ko je pravi za vas?

I sama sam se stotinu puta našla u situaciji gdje je muškarac ostavio sjajan prvi dojam, ali nakon što sam pregledala njihove profile na internetu, otkrila sam razne neugodne stvari poput neprimjerenih šala i neprikladnih slika. Naravno, greške se događaju.

Potpuno je besmisleno očekivati da osoba preuzme potpunu odgovornost za sve, ali postoje stvari preko kojih je nemoguće prijeći. Društvene mreže za mene predstavljaju osobni portfolio koji može reći mnogo o osobi. Prvi dojam ponekad vara, zato budite oprezni.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *