Zanimljivosti

Mnoge žene sanjaju o ljubavi, a započinju je obmanom – Muški pogled na iskrenost o ženskom izgledu …

Žene teže da budu lijepe i voljene, to razumijem, no ostaje mi nejasno zašto mnoge od njih sanjaju o ljubavi, a započinju je s obmanom.

Posmatram žene, bilo da su mlade ili starije, svaka od njih nosi svoju jedinstvenu ljepotu. Ipak, primjećujem da mnoge od njih ne prihvataju svoju prirodnu ljepotu, te teže postati “bolje” i “ljepše”. Uočavam žene koje shvataju ljepotu na potpuno drugačiji način. Uništavaju svoju predivnu kosu raznim preparatima i bojama, dok svoje divno lice prekrivaju debelim slojem šminke do tačke neprepoznatljivosti.

U toj želji da postanu ono što nisu, skrivaju prirodnu ljepotu koju im je priroda podarila, postajući s vremenom bezizražajne lutke. Trebali bismo shvatiti da se pravi princ neće pojaviti ako ne možete biti princeza bez prevare. Trudeći se predstaviti kao savršene, privlačimo iste narcise. Ako želimo manipulirati, privući ćemo osobe koje su isti takvi lukavci, spremni samo nanijeti bol.

Obmana je preoštra riječ, iza nje jednostavno postoji strah da ne izgledate ružno. Zapamtite, nema ružnih žena, postoje samo oni koji vas pokušavaju uvjeriti u to. Moje zanimanje za ženu nikada ne polazi od njenog lica i fizičkog izgleda.

Ono što me privlači kod žena je nešto mnogo dublje. To je svjetlost koja izbija iz nje. Muškarac se prvo zaljubi u prirodu žene, a nakon toga se divi njenoj ljepoti. Mi muškarci ne doživljavamo ljepotu samo svojim očima. Bilo bi previše dosadno.

Promatramo svaki pokret, svaki nagib glave, korak, položaj koljena u sjedećem položaju, pa čak i ton glasa. Osjećamo eleganciju. Ženstvenost je jedinstvena za svaku ženu, a svaka žena je obdarena njome, iako nije svaka svjesna kako je izraziti. Kada se pojavi žena koja autentično izražava svoju ženstvenost u mom okruženju, počinjem osjećati njezinu privlačnost, jedinstvenu vrijednost, mekoću i dubinu.

Što žena manje skriva svoju ženstvenost, to je lakše zaljubiti se u nju. Ženi je to lakše nego muškarcu – ona ne mora postati nešto drugo, već jednostavno treba biti ono što jest. Već je kompletna, dovoljna i prekrasna onakva kakvu ju je majka priroda stvorila.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button