Zanimljivosti

Najlepše Ljubavi Kroz Prijateljstvo: Priča o Napuštanju Muža i Braku s Najboljim Prijateljem…

Provela sam devet godina u braku sa svojim bivšim suprugom, a naša veza je započela kao prijateljska.

Studirali smo zajedno, a kada sam slomila nogu, redovito me posjećivao i brinuo se o meni. S vremenom sam shvatila da osjećam nešto više prema njemu, ali nikada nisam imala hrabrosti to priznati, bojeći se narušavanja našeg prijateljstva.

Jednom smo zajedno otišli na zabavu, gdje se jedan njegov prijatelj počeo interesirati za mene. Tada je shvatio da bi mogao izgubiti mene kao osobu važnu u svom životu i odlučio je djelovati. Godinu dana nakon završetka studija, vjenčali smo se.

Ne mogu reći da među nama nije bilo ljubavi, ali strasti definitivnop nije bilo. Nakon nekoliko godina našeg braka, moj muž je počeo živjeti za neka svoja zadovoljstva. Znao je nestati po tri dana, ali me u isto vrijeme ubjeđivao da me nije prevario.

Vjerovala sam mu i sjedila kod kuće i čekala ga kao uzorna žena. Njegovi prijatelji su uvijek dolazili u naš dom u posjetu. To je postalo već uobičajeno. U tom društvu je bio i njegov prijatelj koji je pokazao zanimanje za mene na onoj zabavi sa početka priče.

Oduvijek sam cijenila način na koji se prema meni ponašao. Bio je izuzetno ljubazan i pažljiv. Brzo smo razvili snažno prijateljstvo jer smo uvijek imali o čemu razgovarati, čak se činilo da dijelimo sličan način razmišljanja. S njim sam mogla razgovarati o svemu i uvijek mu se mogla obratiti usred noći ako mi je bio potreban razgovor.

Znao je kako me utješiti i razumjeti. Nije prošlo dugo prije nego što mi je priznao svoje osjećaje prema meni. Iako nisam nikada ni pomislila na drugog muškarca otkako sam u braku, osjećala sam posebnu povezanost s njim. Nisam željela povrijediti svog muža, ali isto tako nisam željela provesti život s muškarcem kojeg ne volim.

Želim biti sretna pored čovjeka koji me voli. Zbog toga sam odlučila zatražiti razvod. Nadam se da će moj bivši suprug pronaći svoju sreću, jer sam ja konačno pronašla sreću pored čovjeka koji je postao moj najbolji prijatelj i oslonac u trenucima kada mi je to bilo najpotrebnije.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button