Zanimljivosti

Zreo muškarac se ne hvali koliko je žena promjenio: 7 Pokazatelja Nedostatka Samopouzdanja …

Muškarci su stručni u prikrivanju svojih nesigurnosti, no neki mali znakovi ipak mogu otkriti da se bore s kompleksima.

1.Broj prijatelja mu je ograničen. Često izražava negativna mišljenja o drugima i može imati uvjerenje da su svi protiv njega. Nedostatak prijatelja može proizlaziti iz toga što su ga drugi odbili, a ne nužno zbog njegovog odbijanja drugih.

2.Pretjerano se raspituje o vašim bivšim partnerima. Nesiguran muškarac želi znati sve o prošlosti svoje partnerke kako bi procijenio kakvi su bili njeni prethodni partneri i usporedio se s njima. Ako osjeti da je njen prethodni partner bio bolji od njega, često će osjećati ljubomoru i spominjati ga.

3.Brzo izražava ljubav. “Volim te” su snažne riječi koje se ne koriste olako, posebno u početnoj fazi veze.
“Volim te” gubi svoj smisao kada se izgovori na samom početku veze, jer je teško istinski zavoljeti nekoga u tako kratkom vremenu.

4.Postajete mu centar svijeta. Nema interesa ili hobija izvan vaše veze jer želi potpuno posvetiti svoju pažnju vama. Ovakav oblik veze može postati izrazito toksičan.

5.Konstantno teži vašoj pažnji i odobravanju. Često pita što mislite o njemu i traži potvrdu da ste još uvijek zaljubljeni u njega.

6.Pokazuje izraženu ljubomoru. Osjeća ljubomoru prema svemu što radite bez njega.

7. Ne podnosi kritiku. Njegov ego je toliko krhak da ne može podnijeti kritiku. Ne razumije konstruktivnu kritiku već odmah vrijeđa. To je odličan poazatelj da pati od kompleksa niže vrijednosti.

Izvor:pult24.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button