Menu Close

Kako unutrašnji nemir proizlazi iz nepravilnog načina života – 5 saveta za postizanje ljepšeg i srećnijeg života…

Osnovna svrha kojoj bi ljudi trebali težiti jeste zapravo unutrašnji mir, a ne nužno sreća, kako mnogi misle.

Radost nije odredište, i ne postoji “konačna radost” koju dosežete i zatim ste radosni do kraja života. Radost zapravo proizlazi iz stanja uma, načina života i naših navika. Samo osoba koja je iskusila unutrašnji nemir zna koliko može biti iscrpljujuć i opasan.

Ovaj nemir obično proizlazi iz lošeg načina života, nepravilnih izbora i prekomerne negativnosti. Kada nosite unutrašnji nemir, sve vrste radosti koje dođu brzo i prolaze, jer nemir sprečava da istinski doživite radost. Štaviše, možda čak nećete prepoznati izvor tog nemira.

Da biste postigli istinsko unutrašnje blagostanje, ne tražite sreću, već mir. Postignite to putem sljedećih 5 koraka.

1.Usredsredite se na pozitivne aspekte ljudi. Umesto negativnih komentara, počnite prepoznavati i istaći pozitivne osobine drugih. Ovim činom stvarate radost u sebi. Govoreći pozitivno o drugima, umesto negativno, razvijate unutrašnji mir umesto nesvjesne krivice koja može uzrokovati nemir.

2.Fokusirajte se na vlastiti mir. Postavljanje prioriteta za očuvanje vlastitog mira ključno je za unutrašnje blagostanje.

Umesto što jurite od jednog mjesta do drugog kako biste utišali nemir u sebi, smirite se i saslušajte ga. Prihvatite ga kao deo sebe i izrazite spremnost da od sada činite bolje stvari.

3.Vršite dobra djela. Kroz činjenje dobrih dela, unutar nas rađa se radost i mir. Što više činite dobrih dela, to ćete se osećati srećnije sami sa sobom.

4.Zapamtite da oni koji govore negativno o vama sada prolaze kroz unutrašnji nemir. Dopustite im da govore loše o vama, jer kako smo objasnili u tački 1., to će štetiti samo njima.

5.Odstupite od svega što vam ne prija, koliko god je to moguće. Bez obzira da li su u pitanju ljudi, okolnosti ili obaveze, trudite se oko sebe imati što manje onoga što vam ne prija.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *