Menu Close

Prava ljubav ne povređuje: Kako identifikovati znakove loše ljubavi…

Osoba koja vas voli će učiniti sve za vas, izuzev da ikada želi povrijediti. Ovo je ključna razlika između zdravih i toksičnih ljubavi.

Kada ste zaljubljeni, ne bi trebali doživljavati bol ili poniženje od strane osobe koja vas “voli”. Istinska, čista i sjajna ljubav nikada neće preduzeti nešto štetno. Ne biste trebali moliti za mrvice pažnje i ljubavi. Kada vas muškarac voli, nema potrebe da jurite za njim tražeći pažnju.

Osoba koja voli neće izbegavati vaše pozive i nanositi vam bol. Ljubav ne donosi patnju. Ponekad žene pogrešno veruju da ljubav podrazumeva tolerisanje neprihvatljivog ponašanja i podnošenje negativnih emocija. Zbog toga ostaju u vezi sa muškarcem koji ih ponižava ili čak izaziva nelagodu. Prava ljubav treba oslobađati od bola i patnje, a ne ih uzrokovati.

Bilo koji muškarac koji vas povredi nije dostojan vaše ljubavi. Zaslužujete biti s nekim ko se plaši povrediti vaša osećanja, ko smatra vašu ljubav najlepšim iskustvom u životu, a ne bolnim teretom. Osoba koja se trudi da ne slomi vaše srce, s kojom ćete se osećati zaštićeno i sigurno.

Nemojte gubiti vreme na prihvatanje manje od onoga što zaslužujete. Sledeći put kad vam muškarac slomi srce, znajte da zaslužujete bolje. Bolje je biti sam nego ostati u vezi koja vam nanosi bol. Nemojte postati jedna od onih osoba koje ostaju u lošoj vezi sa mislima: “Može biti i gore.” Sve dok zadržavate takav stav, nećete doživeti bolje.

Majčinska ljubav je najveći primjer prave ljubavi. Koliko god dijete da zgriješi ona ga neće moći zamrziti. Majka neće s namjerom svoje dijete povrijediti postupcima koje će pokušati zataškati. To nije prava ljubav.

Dakle, svaka osoba koja nešto čini, javno ili u tajnosti, znajući da bi to moglo povrijediti njenog partnera – ne voli istinski. Prava ljubav je svjetlost, u njoj ste sigurni, u njoj ste sretni, a ne jadni od bola i briga. Prava ljubav se može dobiti samo od prave osobe, zato potražite takvu.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *