Zanimljivosti

AKO VAŠ PARTNER NE OBAVLJA OVIH 7 STVARI, MOŽDA BISTE BILI SREĆNIJI SAMI: Ovo su situacije u kojima nema izgovora za greške…

Ne želite ostati u vezi gdje obavljate većinu posla, gdje se osjećate neprihvaćeno, gdje niste cijenjeni i poštovani. Zaslužujete partnera koji vas tretira s poštovanjem. Ako vaš partner ne ispunjava sljedeće stvari, vjerojatno biste bili sretniji sami:

Ako ne ispunjavaju obećanja, bili biste srećniji sami

Trebalo bi da budete sigurni da vaš partner misli ono što kaže. Ako vam govore samo ono što želite da čujete u ovom trenutku da bi vas ućutkali, vaše poverenje će se nestati. Razočaranje ne bi trebalo da bude tema u vezi. Vaš partner treba da uradi ono što kaže da će uraditi. Bez izgovora.

Ako vam ne pokazuju poštovanje, bili biste srećniji sami

Nije važno da li vaš partner ima najbolji ili najgori dan na svetu. Bez obzira na to kako se osećaju, trebalo bi da se prema vama ophode sa ljubaznošću i poštovanjem. Loš dan nije izgovor da vas tretira kao vreću za udaranje.

Ako ne ulaže više od minimalnog truda, vjerojatno biste bili sretniji sami

Ne biste trebali moliti svoju osobu da odgovara na vaše poruke ili da provodi kvalitetno vrijeme s vama, ili da završava svoj dio obaveza. Sve to trebaju raditi bez potrebe da ih pitate. Nemojte se zadovoljiti minimumom. Zaslužujete biti oduševljeni. Zaslužujete osjećati se posebno.

Ako ne podržavaju vaše snove i ne pokazuju interesovanje za vaše strasti, bili biste srećniji sami

Vaš partner bi trebalo da bude vaša najveća podrška. Trebalo bi da vas ohrabre da jurite za svojim najluđim snovima kada vas sumnje sputavaju. Trebalo bi da vam pomognu da krenete napred, a ne da vas usidre na mestu ili da vas vuku unazad.

Ako ne preuzimaju odgovornost za svoje greške i ponašaju se kao da ne mogu pogrešiti, bili biste srećniji sami

Niko nije savršen. Ako vaš partner ne može da prizna kada je zabrljao i da vam se izvini, onda se problemi nikada neće rešiti. Oboje morate da budete voljni da prihvatite svoje greške, da rastete i menjate se, kako biste održali zdrav odnos.

Ako nema međusobnog poverenja između vas i vaših partnera, tada biste verovatno bili srećniji sami

Trebalo bi da verujete da vaš partner ima vaše najbolje interese u srcu i da ne bi preduzeo ništa što bi vam moglo nauditi. Ako sumnjate u njihove namere ili lojalnost, nikada nećete osećati potpunu sigurnost i udobnost sa njima. Potrebna vam je osoba kojoj verujete da će vas podržati.

Ako očekuju da bezrezervno slušate njihove naredbe i pridržavate se njihovih “pravila”, onda biste bili srećniji sami

Samo zato što ste u vezi ne znači da gubite svoju slobodu. Vaš partner ne može donositi odluke umesto vas ili vam diktirati život. Oni trebaju poštovati vaše odluke kao izraz poštovanja prema vama, jer bilo kakav oblik kontrole predstavlja ozbiljan znak upozorenja u vezi.

Izvor: Sensa

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button