Menu Close

KADA ŽENA IZGUBI STRPLJENJE: Deluje kao da će par ostati dugo zajedno, a evo šta presudi kad žena izgubi strpljenje…

Niste spremni za raskid, ali vam se čini da veza opstaje samo zahvaljujući vašem neiscrpnom strpljenju s partnerovim greškama i “glupostima”? Ako pitate žene koje su prošle kroz raskide dugih veza ili brakova, a koje su neprestano bile nezadovoljne partnerovim ponašanjem, mnoge će vam reći da ih je “držala” nada da će se taj odnos promeniti, da će se osoba koju vole popraviti… A onda su prestale da veruju u to.

Po nekom pravilu, ovakve veze mogu izgledati kao da će trajati jako dugo, možda čak i za ceo život, ali na kraju se desi neminovno – “istekne im rok trajanja”, navodi časopis “Journal of Psychologies”. Zašto se ovo dešava? Koji su to jasni znaci da treba da raskinete? Šta je presudilo da osoba kaže da više neće da “gleda kroz prste partneru”?

Odnos koji nema perspektivu

Ako veza ne napreduje ili ako partner nije zainteresovan da ulaže u razvoj veze, žena će se osećati kao da je u začaranom krugu. Kada oseti da veza nikuda ne ide, da nema perspektivu i da se partner ne menja, vrlo je verovatno da će izgubiti strpljenje i poželeti zdraviji odnos.

Samo jedan partner ulaže napor

U mnogim vezama u kojima žena izgubi strpljenje, glavni problem je nedostatak kvalitetne komunikacije ili se ona odvija samo kada se jedna strana potrudi. Ona je možda ta koja ulaže najviše napora da veza funkcioniše, dok njen partner nije toliko uključen ili posvećen. Ova neravnoteža obično je izvor velike frustracije i na duge staze je svakako iscrpljujuća.

Zanemarivanje potreba

Kada žena oseti da njen partner zanemaruje njene emotivne potrebe, neminovno će doći do pogoršanja odnosa. Ako partner nije voljan da sluša i razume šta je čini srećnom, ili ako ne reaguje adekvatno na njene potrebe, počeće da se pita da li je ova veza vredna truda.

Neprestan osećaj razočarenja

Kada žena stalno doživljava razočarenje jer joj partner neprestano obećava da će se promeniti, a obećanje nikada ne ispuni, posle nekog vremena će neminovno izgubiti nadu da ta veza može da napreduje i zadovolji njene potrebe. Logiočno je da će se zapitati da li ima smisla nastaviti takvu vezu.

Zdrav odnos mora da bude zasnovan na obostranom trudu i posvećenosti. Ako se nađete u vezi u kojoj nste vi onaj koji se trudi i daje sve od sebe da odnos uspe, trebalop bi da imate hrabrosti da istražite svoje mogućnosti i izborite se za sreću koju zaslužujete.

Izvor: Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *