Zanimljivosti

Saveti Al Paćina za Slučaj Izdaje: Kako Se Nositi s Situacijama Kada Vas Voljeni Prevari….

“Kada nas neko povredi, važno je zapamtiti: To se nije dogodilo zbog naše krivice ili nečega što smo učinili pogrešno. Baš kao što ne krivimo sebe kada pada kiša, već jednostavno zatvorimo prozore i čekamo da loše vreme prođe.”

Legendarne izjave Al Paćina često se citiraju, a posebno važno je uzeti ozbiljno ono što je rekao o izdaji od strane bliskih osoba.

“Izdaja je neizbežan deo života. Roditelji mogu napustiti svoju decu, oni koji su se zakleli na večnu ljubav preko noći postaju ravnodušni, muž može ostaviti ženu – sve ove situacije su sastavni deo našeg životnog puta”, ističe on.

“Kada nas neko povredi, važno je zapamtiti: To se nije dogodilo zbog naše krivice ili nečega što smo učinili pogrešno. Kao kada pada kiša, ne krivimo sebe, već jednostavno zatvorimo prozore i čekamo da loše vreme prođe.”

Kada ovo shvatite, postaćete otporniji i mentalno snažniji. Ovaj stav trebali bismo češće usvajati. Ljudi često troše previše vremena tražeći krivicu u sebi, što, nažalost, ne doprinosi ni najmanje.

Kako odgovoriti kada vas neko izneveri i povredi?

Nemojte akumulirati negativnu energiju, niti tražiti objašnjenje, i izbegavajte produbljivanje rasprave. Rešenje je znatno jednostavnije, evo kako to glumac objašnjava.

“Ne gubim vreme na ljude koji su me povredili. Ne okrećem se za njima i ne razmišljam preterano o tim situacijama. Nemam vremena da mrzim one koji mene mrze, previše sam zauzet onima koji me vole.”

Izvor:Stil

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button