Menu Close

Oslobodite se ovog straha i otvorite vrata pravoj ljubavi: Greška koju mnoge žene čine…

Psiholozi tvrde da naše partnere često biramo podsvesno, vođeni kombinacijom fizičke i mentalne privlačnosti, ali ta privlačnost često proizlazi iz obrazaca koje smo usvojili u detinjstvu, u vlastitim porodicama, piše Lovesensa.

Međutim, ponekad se dogodi da se spoje dve potpune suprotnosti. Zamislite ženu koja je imala divno detinjstvo, život bez velikih oluja, skladnu porodicu, a koja za partnera bira toksične osobe koje, nakon nekog vremena, pokažu svoje mračne strane ličnosti.

Za mnoge žene, bolna i traumatična ljubavna iskustva postaju oblikovala njihovu ličnost i karakter. Izbor pogrešnog partnera može ih naterati da se odreknu svoje prave prirode.

Nakon prolaska kroz nekoliko toksičnih odnosa, žene postepeno gube veru u ljubav i poverenje u potencijalne partnere. Međutim, s vremenom počinju shvatati da uzrok problema nije u toksičnim partnerima, već u njima samima. Većina žena koje upadnu u krug toksičnih emotivnih odnosa, nedovoljno cene sebe, gube samopoštovanje i spremne su preći preko svega samo da ne bi ostale same.

One smatraju da njihov život neće biti potpun bez partnera, a strah od usamljenosti ih gura u još veću emotivnu propast. Kada razmišljaju zašto su još uvek s toksičnom osobom, uglavnom otkriju da je to zato što ih još uvek vezuje emocionalna povezanost. Ali to NIJE LJUBAV.

Um na ovaj način pokušava da pronađe izgovore za njegove postupke. Važno je napraviti razliku između prave ljubavi i naklonosti, a ovakav odnos očigledno je strašna i teška emotivna naklonost koja čini da se osećate loše i zatvoreno, čak i kada niste fizički pored svog partnera.

Prava ljubav moguća je samo ako se oslobodite jednog straha, a to je strah da ćete izgubiti partnera. Ako odlučite da prekinete emotivni odnos, moguće je da ćete biti tužni, nezadovoljni i očajni, ali vremenom to će se pretvoriti u olakšanje što ste napokon oslobodili sebe, postajete sigurniji u svoje odluke i oslobođeni ste podsvesnog emotivnog “ludila”.

Svaki bol zamenite nečim što vam donosi radost i zadovoljstvo. Kada svesno donesete odluku o završetku toksične veze, tada pobeđujete strah i ne dopuštate mu da nastavi kontrolu nad vašim životom. Tada strahovi poput straha od nepoznatog, straha od samoće i straha da će vas partner napustiti – postaju nerealni i više nisu vaše vođe.

Iako je moguće da ćete neko vreme provesti sami, to je zapravo neophodno kako biste izašli iz mračnog začaranog kruga toksičnih emotivnih odnosa. Nikada ne zaboravite svoj glavni cilj – postati nezavisna, samopouzdana i samosvesna osoba.

Izvor:Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *