LifestyleNovac

Finansijska sreća će pratiti ove četiri horoskopska znaka sve do maja 2024. godine!

Sreća je subjektivna, no neosporna je činjenica da među znakovima zodijaka postoje oni koji su se dugi niz godina borili. Naizgled, ništa im nije išlo od ruke. Čak su i stvari koje su smatrali “sigurnima” iznenada propadale. No, sada se konačno događaju promjene.

Pred nama se nalazi najpozitivniji astrološki tranzit u 2023. godini koji će pomoći svim horoskopskim znakovima da napreduju u nadolazećoj godini, a posebno četiri znaka koji su se godinama mučili. Oni sada čekaju ostvarenje svojih snova.

Jupiter je 16. maja ušao u područje neba koje vlada Bikom i tu će ostati sve do 25. maja 2024. godine. Ova kosmička kombinacija se posljednji put dogodila 2011. i 2012. godine, kada su svi znakovi doživjeli sreću i obilje – kako na kolektivnoj, tako i na individualnoj razini.

U astrologiji, Jupiter se povezuje s istoimenim rimskim bogom, koji je ekvivalent grčkom bogu Zevsu. Jupiter je prvobitno bio poznat kao “bog neba i groma”, no s vremenom je postao “kralj svih bogova”, koji je imao posljednju riječ kada se ostali bogovi nisu mogli usuglasiti.

Jupiter se u astrologiji smatra “kozmičkim proširiteljem” i planetom “zaštite, obilja i duhovnog rasta”. Nasuprot Saturnu, koji donosi ograničenja i teške lekcije, Jupiterov utjecaj je zabavan jer ima sposobnost uvećavanja svega što dotakne. Iako se povezuje s optimizmom i prirodnom radosti života, Jupiterova ozbiljnija strana leži u potrazi za dubljim smislom.

Jupiter je planeta kojoj se treba obratiti kada se suočavate s nedostatkom vjere, jer vas nadahnjuje da vjerujete u budućnost i sve njene mogućnosti. Na kolektivnoj razini, Jupiter simbolizira filozofiju, duhovnost, mudrost, putovanja svijetom i znanje. Na osobnoj razini (unutar vaše natalne karte), Jupiter predstavlja vaše svjetonazore, duhovne sklonosti i sposobnost privlačenja sreće i bogatstva.

Bik je od svih horoskopskih znakova najviše povezan s novcem, financijama i materijalnim stvarima. Jupiter, koji se trenutno nalazi u ovom znaku, mogao bi u nadolazećoj godini donijeti pozitivne promjene na financijskom tržištu.

Posebno u proljeće 2024. godine, susret Jupitera s planetom Uranom, koji se također nalazi u Biku, svakih dvanaest godina, mogao bi rezultirati povećanjem plaća, povoljnim tržištem nekretnina za kupce i velikim dobitcima. Drugim riječima, naći ćete se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Četiri znaka koja će do 25. svibnja 2024. godine imati posebnu sreću su Bik, Lav, Škorpija i Vodolija.

Izvor: prva.rs

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button