LifestyleLjepotaZanimljivosti

Odaberite prikladne Boje za Kosu kako biste izbjegli dodavanje godina vašem izgledu…

Kao što neodgovarajuća šminka može dodati nekoliko godina, tako i neadekvatan izbor boje kose može učiniti da izgledate starije. Prilikom odabira boje za kosu, važno je uzeti u obzir boju očiju i kože, kao i prirodnu boju kose.

Sada bismo se mogli osvrnuti na boje koje bi zrele žene trebale izbjegavati.

1. CRNA

Crna boja za kosu može stvoriti veliki kontrast između tamne kose i svjetlije kože koja se često javlja u zrelijim godinama. Ovo može rezultirati neprirodnim izgledom. Također, ako imate sijede vlasi, crna boja kose može ih učiniti još izraženijima kad izrastu. Čak i mlađe žene koje izaberu crnu boju za kosu mogu izgledati starije nego što jesu. Stoga, bilo da imate sijedu kosu ili ne, trebali biste razmotriti druge nijanse umjesto crne boje kose.

2.SIVKASTO ŽUTI PRAMENOVI

Sivkasto-žuti pramenovi mogu učiniti da izgledate starije umjesto mlađe, stoga je važno odabrati nijansu pramenova koja odgovara vašoj prirodnoj boji kose i tonu kože. Ako se odlučite za pramenove, savjetujemo da zatražite savjet od stručnjaka kako biste izbjegli katastrofalne rezultate.

3.HLADNA PLAVA

Hladna plava, poput platinaste ili pepeljaste nijanse, može izgledati moderno, ali mogu biti rizične za zrele žene. Ove nijanse plave mogu dodatno naglasiti bore i tamne krugove oko očiju, čineći da izgledate starije nego što jesu. Ako želite isprobati ovu boju kose, potražite savjet profesionalnog frizera kako biste pronašli nijansu koja će najbolje odgovarati vašoj koži i tonu kose.

Nije svaka moderna boja kose osvježavajuća i mladalačka. Hladne nijanse plave mogu čak i kožu učiniti sivom i bez života, ali tople nijanse poput zlatne i medene boje mogu vam dati mlađi izgled i osvježiti vaše lice. Ako se odlučite za hladnu nijansu plave, važno je obratiti pažnju na to kako se slaže s tonom vaše kože. Kako biste postigli najbolje rezultate, preporučuje se savjetovanje s profesionalnim frizerom.

4.NEPRIRODNE BOJE

Neprirodne boje poput jarke ružičaste, žute, zelene, ljubičaste i drugih sličnih nisu prikladne za zrele žene. Ove boje mogu učiniti vašu kožu sivom i neprirodnom te dodati godine vašem izgledu. Također, vatrene nijanse crvene boje trebaju biti izbjegavane jer mogu naglasiti bore i neujednačen ton kože. Umjesto toga, preporučuje se biranje prirodnih tonova koji će vam dati osvježen izgled i prikladni su za sve dobne skupine.

Izvor:infopult.info

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button