Zanimljivosti

Tvoj život je važan, zanemari tuđe – 7 savjeta koje trebaš podijeliti sa svojim kćerima!

Mudra žena treba prenijeti svoju mudrost svojoj kćerki već od najranijih dana. Djevojčice najviše uče od svojih majki, stoga se potrudite biti inspirativan uzor.

Nakon što tvoje kćerke odrastu, reci im sljedeće stvari:

1.Neka te uvreda bude dovoljan razlog da se udaljiš od osobe. Ne prihvataj lažna izvinjenja i opravdanja. Nemoj ulaziti u pregovore s ljudima koji su namjeravali da te povrijede. Ako je neko već jednom pokazao takvo srce, vjerojatno će to učiniti opet.

2.Ne dozvoli da te okrive za svoje greške. Manipulatori i loši ljudi će uvijek tražiti opravdanja za svoja loša djela i uvijek će tebe okrivljavati za to. Ne slušaj takve ljude i ne dopusti da povjeruješ da je svaki njihov loš potez tvoja krivica. Bitno je kako ti živiš, a ne kako drugi žive.

3.Uvijek možeš zatražiti pomoć ili savjet od majke. Nemoj se bojati kritika. Bez obzira na to kakvu pogrešku napraviš ili koliki problem imaš, majka će biti tu za tebe – u svako doba dana i noći. Majka će biti tvoj najbolji prijatelj i uvijek će ti pružiti savjet koji će biti u tvom najboljem interesu.

4.Ako nemaš pravog prijatelja, bolje nemaj nijednog. Prijatelji koji nisu dobre osobe mogu nam nanijeti više štete nego koristi. Potrebno je da oko sebe imaš ljude koji te podržavaju i čine da rasteš kao osoba.

5.Ljubav ne poznaje uvjetovanost. Ne padaj na riječi osobe koja ti govori “moraš” u vezi s stvarima s kojima se ne slažeš. Prava ljubav će te prihvatiti onakvom kakva jesi, bez traženja da se mijenjaš ili odričeš svojih vrijednosti.

Ljubav je prilagodljivost, a ne uvjetovanje. Ne dozvoli da se netko odnosi prema tebi kao da si njegova posjed.

6.Uvijek zadrži svoju neovisnost financijski. Čak i ako se udaješ za izuzetno bogatog čovjeka koji tvrdi da ti ne treba raditi jer imate dovoljno novca, uvijek imaj vlastiti posao i vlastitu zaradu. Nikad ne znaš kojim putem će se tvoja sudbina kretati, stoga je uvijek važno imati nešto svoje. Također, za ženu je izuzetno važno osjećati da doprinosi i ima vrijednost, a to se postiže kroz vlastiti rad.

7.Ne dopusti da tvoj partner postane centar tvog svijeta. Potrudi se da budeš ispunjena na više razina. Ako nemaš bliske prijatelje, barem razvij dobre hobije ili aktivnosti kojima ćeš svakodnevno posvećivati vrijeme. Žena koja se potpuno posveti partneru počinje gubiti svoj vlastiti život i gubi smisao svog postojanja.

Izvor: pult24.info

povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button