Menu Close

Zašto ne treba da se plašite da krenete iz početka – Tri ključna razloga da okrenete novi list, jer vas bolje sutra očekuje…

Svaki početak je izazovan, a prelazak na “novu stranicu” života, zapravo započinjanje iz početka, nije nimalo jednostavan zadatak. Postoje trenuci u našim životima kada shvatimo da nismo na mestu gde bismo želeli biti, ni na pravom putu ka tome. Tada se postavlja pitanje: da li je vreme za promene ili da nastavimo po starom, i da vidimo gde će nas to odvesti.

Verovatno ste barem jednom u životu osetili da vaš trenutni put ili mesto na kojem se nalazite ne odražavaju vaše snove i ne donose istinsku sreću. Ako se plašite velikih životnih promena, nemojte brinuti – niste sami. Evo tri najbolja razloga zašto ne biste trebali da se bojite početka ispočetka, i šta ih čini:

Imate priliku da stvari uradite bolje nego prvi put

Nema osobe koja nije poželela da život ima dugme za ponavljanje, poput onog na muzičkim uređajima. Gde god da se sada nalazite, važno je znati da još niste dostigli svoj vrhunac. Ovo važi kako za lični tako i za profesionalni razvoj.
Život možemo posmatrati kao pripremu jela: ako pogrešno pratite recept, možete pokvariti celo jelo. Ni dodavanje sastojaka kasnije ne može vratiti ukus onako kako bi trebalo da bude. Dakle, najbolje je krenuti ispočetka i pokušati ponovo. Ako brinete o finansijama, razmotrite opciju hitnog kredita ili pozajmice. Ako je usamljenost vaša briga, razmislite o poseti psihologu koji vam može pomoći savetima.

Steći ćete više iskustva

Postoji li osoba koju u potpunosti poštujete? Verovatno postoji neko ko je, po vašem mišljenju, pronašao recept za uspeh u životu, ko tačno zna koje izbore treba da napravi kako bi sve bilo u najboljem redu. Kada započnete ispočetka, otvarate se mogućnostima da naučite više, proširite svoje vidike i pomerite granice koje su vas blokirale u “prethodnom” životu. Greške i neprijatna iskustva su deo procesa učenja. Promena životnog pravca je savršena prilika da pokušate, ne uspete i naučite kako da uradite stvari bolje.

Vreme ne stoji

Uvek ćete naći izgovore da odložite promenu – ili ste premladi, ili je prerano, ili ste prestari i tako dalje. Ali ono što mnogi od nas zaboravljaju jeste činjenica da je život konačan. Strah od novog početka samo vam oduzima vreme koje biste iskoristili da živite što je najbolje moguće. Prestanite da koristite vreme kao izgovor da aktivno radite na ostvarenju svojih snova! Ako ste shvatili da želite da napravite velike promene u životu, najverovatnije je pravo vreme upravo sada.

Strah od nepoznatog je apsolutno prirodan, svi ga imamo. Biti hrabra osoba ne znači da se ne plašite, već da odlučite da se suočite sa svojim strahovima.

Izvor:Sensa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *