Menu Close

3 Stvari koje ugrožavaju vaš brak – Većina žena pravi istu grešku, a nisu ni svjesne…

Ljudska bića još uvijek nisu evoluirala do te mjere da mogu čitati misli jedni drugima. Zbog toga je komunikacija ključna u svakom zdravom odnosu, posebno u bračnom.

Da bismo održali i razvijali svoju bračnu zajednicu, moramo je smatrati projektom koji se nikada ne završava, već uvijek zahtijeva kontinuirani rad. Evo tri stvari zbog kojih brakovi često propadaju jer se supružnici nesvjesno prepuste tim izazovima.

1.Mislite da će brak riješiti vašu usamljenost: Usamljenost je prirodno ljudsko stanje koje brak ne može potpuno eliminirati. Ako se osjećate usamljeno, brak sam po sebi neće to promijeniti. Ponekad se usamljenost može pojačati čak i unutar braka, što može dovesti do traženja partnera ili drugih izvora podrške izvan veze.

Brak bi trebalo da bude mesto u kom dva ljudska bića dele iskustvo usamljenosti i u tom deljenju, stvaraju momente koji ruše usamljenost. Na neko vreme. Dakle, morate naučiti da budete sami sa sobom a onda je problem rešen.

2.Brak nije raspored kao ni život Dakle brak je haotičan i kada stvari prestanu da savršeno funkcionišu, krivite partnera. Nepotrebno dodajete probleme na postojeće umesto da ih rešavate. Morate prestati da upirete prstima i počnite da ih preplićete sa voljenom osobom.

I tada možete prolaziti kroz životni haos zajedno, bez okrivljavanja i osjećaja stida. Jedna od grešaka je zapostavljanje partnera zbog obaveza prema djeci. Djeca ne bi trebala biti prioritet iznad braka, ali isto tako ne bi trebala biti ni manje važna.

3.Ako ih stavite kao glavni prioritet, ona će to osjetiti i početi se postavljati između vas i vašeg partnera. S druge strane, ako su zanemarena, djeca će tražiti prioritet i osjećati se zapostavljeno. Održavanje zdrave porodice zahtijeva održavanje ravnoteže i konzistentnosti. Važno je da svako ima svoje vrijeme i pažnju u porodičnim odnosima.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *