Menu Close

Pametna žena zna kada treba šutjeti: 6 rečenica koje ne treba govoriti partneru…

Pametna žena zna kada treba nešto prešutjeti i razumije da stabilna veza ovisi o riječima koje izgovara. Stoga je u vezi ili braku ponekad bolje neke rečenice ne izgovoriti.

1.”Ništa ne radiš kako treba”: U braku će neizbježno doći do situacija kada partner neće postupiti onako kako biste željeli, ali ovu rečenicu nikako ne izgovarajte. Ovakve izjave mogu uništiti vašu vezu i narušiti samopouzdanje vašeg partnera. Umjesto toga, razgovarajte s njim i pokušajte riješiti problem na mirniji način.

2.”Izbaci tu osobu iz svog života”: Mnoge žene žele odvojiti svoje partnere od njihovih prijatelja. Ako vam se ne sviđa prijatelj vašeg partnera, nema potrebe da mu branite druženje s njim. Ako ga vaš partner poštuje, poštujte ga i vi.

3.”Moj bivši je to radio bolje”: Vaš partner ne mora znati sve o vašim prethodnim vezama niti kako su bivši partneri postupali. Čak i kada se radi o pozitivnom poređenju, izbjegavajte takve izjave. Time ne doprinosite njegovom samopouzdanju, već ostavljate dojam da još uvijek osjećate nešto prema bivšima.

4.”Ružna sam/Debela sam”: Naizgled bezazlena, ova rečenica može uništiti mnoge veze, jer nijedan odgovor koji vam partner uputi neće biti dovoljno dobar. Osim toga, ostavljate dojam da nemate samopouzdanja, a to nikome nije privlačno.

5.”Ne mogu pričati o tome”: Među partnerima ne bi trebalo biti tajni, ali neke stvari je ipak bolje zadržati za sebe. Ako jasno date do znanja da o nečemu ne želite razgovarati, vaš partner će se mučiti razmišljajući što vas to muči. To rijetko vodi do pozitivnog ishoda.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *