Zanimljivosti

“Nemojte osjećati mržnju prema onima koji su ljubomorni na vas – Oni prepoznaju vašu nadmoćnost” – Citati Monike Beluči

Monika Beluči je priznata kao jedna od najljepših žena na svijetu. Sa svojih 57 godina, i dalje očarava svojom ljepotom, koju prolaz vremena nije umanjio. U nastavku donosimo nekoliko njezinih izuzetnih citata.

“Ljepota je dar, poput zdravlja i inteligencije. No, na ljepotu se ne možemo ponositi, jer nismo ništa učinili da je zaslužimo – to je nešto što smo dobili kao dar.”

“Ruž je najmoćnije oružje u arsenalu ženske šminke. Posjeduje moć da transformira izgled osobe, ali i njezino unutarnje stanje.”

“Prirodna ljepota je najizraženija kada prestanete pokušavati biti nešto što niste – postajete prava verzija sebe, a ne karikatura.”

“Svi su pretpostavljali da sam bezumnica zbog svoje ljepote. Međutim, ljepota je kao maska – morate je razbiti kako biste otkrili što se nalazi iza nje. Trebate pokazati svoje pravo ja kako biste potaknuli druge da žele saznati više o vama.”

“Neudata žena je slobodna žena; biti slobodan ne znači biti sam, već posjedovati slobodu izbora. To može biti zastrašujuće, ali isto tako i izuzetno zanimljivo.”

“Razvod može biti tragedija, ali isto tako ostanak u braku može predstavljati još veći izazov.”

“Za mene, prava ljepota nije povezana s borama. Ljepota je u tome kada moja baka nanese crveni ruž na usne prije nego što ode u crkvu nedjeljom, unatoč tome što je cijeli život bila veliki borac.”

“Ne stresiram zbog izgleda; važno mi je smijati se i voditi zanimljiv život.”

“Poznajem mnogo prelijepih osoba čiji su životi užasni.”

Ne osjećaju se prijatno u svom tijelu. Udobnost u vlastitom tijelu ne ovisi o izgledu, već o osjećaju koji nosite.

“Nikada više ne bih poželjela imati 20 godina.”

“Nemojte gajiti mržnju prema onima koji su ljubomorni na vas – oni prepoznaju vašu nadmoćnost.”

Izvor:pult24.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button