Menu Close

Nema jake žene – Postoje samo slabi muškarci….

Jaka žena je svako ko svoju snagu koristi na suptilan i efikasan način, ne nužno onaj način koji se tradicionalno smatra “jakim”. Svaka osoba, bez obzira na spol, ima svoje kvalitete i moć da ostvari svoje ciljeve i bude podrška drugima.

Koliko je tuga skrivena iza osmijeha jakih ljudi, a posebno jakih žena. Njihove rane možda nisu vidljive izvana, ali su duboko ukorijenjene u njihovom srcu. Često se hvale kako se lako nose s izazovima, ali malo tko zna koliko ih zapravo boli. Skriveni su u tišini, nosi ih kroz dane dok svi oko njih misle da su nepokolebljivi.

Mnogi se dive njihovoj snazi, ali malo tko shvata koliko tereta nose. Hodaju s ponosom, ali u njihovom srcu je često samo tuga. Ne vidimo njihove borbe jer su majstori kamuflaže, ali to ne znači da ne trpe.

Ne postoji nešto poput jakih žena, već samo ljudi koji nose breme svijeta na svojim leđima. Potrebno je razumijevanje, suosjećanje i podrška da bi se osjetila prava snaga, bez obzira na spol.

Baš zbog takvih muškaraca, mnoge žene svoju bol kriju duboko u sebi, ne otkrivajući je nikome. Istina je da nema “jakih” ili “slabih” žena, već samo žena koje nose svoje terete s gracioznošću. Sakrivaju stotine pukotina na svom srcu, žudeći za toplinom, ljubavlju i srećom.

Jaka žena ne treba da se pretvara da je neprobojna tvrđava. Ona traži samo jednog muškarca koji će je razumjeti i prihvatiti u cjelosti. Njoj treba neko ko će zagrijati njeno srce i ruke kada dođu hladni dani. Upravo u tom zagrljaju pronalazi snagu da se suoči s izazovima života.

U njoj je skrivena ranjena duša koja samo čeka da se pojavi neko ko će joj jednim pogledom reći da ne mora više da bude jaka, da sada može napokon biti ranjiva i slobodna. Ne postoje jake žene, postoje samo one koje znaju dobro sakriti svoju ranjivost.

Izvor:infopult.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *