Menu Close

Pismo muškarcu koji mi je povratio vjeru u ljubav – Zahvaljujući tebi ponovno vjerujem u sreću i sudbinu..

Želim ti samo reći da si iz temelja promijenio moj život na bolje. Isto tako, želim da shvatiš da ću ti zauvijek biti neizmjerno zahvalna.

Osjećam potrebu da budem iskrena s tobom i da ti kažem da vjerujem da možda nisi u potpunosti svjestan koliko si mi važan. Ti si za mene nešto posebno, nešto što do sada nisam iskusila. Ne mogu te uporediti ni s kim drugim jer si nezamjenjiv u mom životu. Dugo vremena ljubav je za mene bila sinonim za bol i patnju.

Bila sam zarobljena u začaranom krugu neuspjeha i razočaranja, a ljubav je bila izvor samo negativne energije koja me vuče nadole. Ali s tobom, sve se promijenilo. Promijenila sam svoj pogled na ljubav i veze otkako si ti ušao u moj život. Sve to dugujem tebi.

Cijeli život ljudi oko mene me ubjeđuju da je ljubav najveća i najljepša stvar koju možemo doživjeti ali ja u to nikada nisam vjerovala. To nikada nije bila moja priča i ja zato nikada nisam ni vjerovala u nju. To jednostavno nije bilo nešto što će se dogoditi meni.

Mene ljubav nikada nije tretirala nježno, i sve što sam ja željela nakon toliko razočarenja bilo je da jednostavno odustanem od svega. Ali, eto tebe! Jednim svojim potezom uvjerio si me u sve ono što sam mislila da je za mene nemoguće. Moja nevjera u ljubav proizilazila je iz mog neuspjeha na tom polju.

Ti si uspio da mi pružiš taj osjećaj ljubavi koji mi je nedostajao. Nikada nisam vjerovala u srodne duše, sudbinu, i sve te stvari. Bila sam najveći skeptik što se tiče toga. Ali kako je vrijeme s tobom prolazilo, doslovno sam progutala sve svoje riječi.

Bez tebe sam bila ogorčena i nestrpljiva, a sve što je trebalo bilo je da dam vremenu vremena. Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da je ljubav nešto što je dostupno i suđeno svima. Svi mi zaslužujemo ljubav u ovom životu. Međutim, mnogi od nas nisu spremni čekati koliko god je potrebno da bismo doživjeli njen najčišći oblik.

To je upravo ono što se meni desilo. Toliko sam žudjela za tim osjećajem da sam se često stavljala u loše situacije samo da bih doživjela mali dio toga. No, to se vratilo kao bumerang. Ipak, nije sve bilo tako loše, jer sva ta loša sreća koja me je pratila, na kraju me je dovela do tebe.

Sada sam sigurna da si ti osoba s kojom želim provesti ostatak života. Da mogu vratiti vrijeme, rekla bih samoj sebi da malo pričekam, da ćeš se pojaviti i ispraviti sve loše što sam prošla dok sam te čekala. Želim samo da se vratim u prošlost i kažem sebi da prava ljubav postoji, te da samo moram pažljivo osluškivati i vjerovati da će ona doći mojim putem.

Kako god, ne mogu da učinim to. I to sad nije ni važno. Jedino važno je da imam tebe i to je ono na čemu sam najviše zahvalna u svom životu. Zahvaljujući tebi otvorila sam srce i usudila sam se da ponovo volim onda kada nisam imala nijedan jedini razlog za to.

Ti si me vratio putu ljubavi, zbot tebe vjerujem u sreću i sudbinu. Ti si najveći dar koji mi je univerzum poslao. A ja ću uraditi sve što je u mojoj moći da te tu zadržim. Jer zbog tebe znam da volim opet i zbog tebe, samo zbog tebe, ponovo vjerujem.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *