Menu Close

Napunila je 50 godina i shvatila – 8 stvari za koje sam prerasla…

Veći deo svog života sam potrošila obraćajući pažnju na mišljenja pogrešnih ljudi.

Sada kada sam navršila 50 godina, uvidjela sam prave vrijednosti života. Shvatila sam da sam prerastla ove osam stvari koje su me ograničavale čitav život:

 1. Ne želim više šutjeti kada mi netko kaže nešto što mi ne odgovara.
 2. Neću više klimati glavom ili se složiti s svakim glupim i samodovoljnim čovjekom.
 3. Neću šutjeti na nepravdu. Kada primijetim nešto što nije u redu, želim glasno reagirati jer je život prekratak da bi se o nepravdi šutjelo.
 • Prestara sam da se brinem kako izgledam drugima. Već godinama zavidim muškarcima jer oni ne “moraju” svakih dvadeset dana bojati kosu da bi prekrili sjede. Muškarci ne moraju ujutro stavljati kilograme pudera na lice i brinuti što im se vide bore od brige i smijeha.
 • Sada sam dovoljno stara da znam da sam najljepša takva kakvu me Bog stvorio. Imam bora, ne zna im se broj, svaka druga dlaka mi je sijeda, ali sam tek sada zadovoljna s tim kakva sam. Ono pitanje “šta će susjedstvo reći?” ne dotiče me već neko vrijeme, i hvala Bogu na tome, jer ti ljudi su postali toliko nebitni u mom životu da sam za njihove opaske razvila selektivni sluh.
 • Prestara sam da imam sitne male grijehove Sada sam dovoljno stara da imam samo – grijehove 🙂 ! Sladoled nedjeljom sam preimenovala u sladoled svaki dan. Tako da sada uživam u svojim grijehovima koje više ne mogu svrstati u male jer su mi apetiti porasli.
 • Prestara sam za neudobnu obuću Sada gledam da me ništa u životu ne ograničava. A moje kretanje je godinama ograničavala visoka potpetica. Nisam mogla hodati tempom kojim sam htjela hodati. Uvijek me nešto žuljalo, boljelo … Sada nosim samo udobno i to je to! Sretna sam kada nađem na dvije iste čarape dok se obuvam …
 • Prestara sam da se izvinjavam za svinjac u kući Svinjac mi je u kući jer imam nešto pametnije za raditi od čišćenja. Eto, zato ovako izgleda i da, kuća mi nikad nije čista “kao apoteka!”
 • Prestara sam za nagomilavanje stvari u kući Ne sakupljam i ne čuvam više ništa. Da na vrijeme nisam počela bacati neke stare papire, kutije, gardarobu, do sada u kući ne bi bilo mjesta za mene. Uspomene čuvam isključivo u glavi.
 • Prestara sam da bih se družila s ljudima koji mi ne odgovaraju Zašto trpjeti neke nadobudne seljačine koji mi vade živce. Daleko im lijepa kuća. Imam dovoljno godina da znam tko mi odgovara, a tko ne. Onaj tko mi ne odgovara više me nikada neće vidjeti očima.
 • Prestara sam da nalazim samo dobro u svakom čovjeku Zašto gubiti vrijeme? Svi ljudi, po djelima gledajući – nisu dobri. To je tako jednostavno. Ako je netko učinio nešto loše, a to je učinio iz loše namjere, nema šanse da ga više opravdavam. Djela govore više nego riječi. Sada sam dovoljno stara da samo kažem: “Dragi moj, ti (zasad) nisi dobra osoba!” – i produžim dalje.

Izvor: atma

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *