Menu Close

ZAŠTO SAM SE VEZALA ZA OŽENJENOG MUŠKARCA: Ispovest žene koja je napravila grešku u ljubavi – šta kažu stručnjaci!

Neverovatno je kako čovek može da napravi greške u izborima. Tada o tome nisam razmišljala, uživala sam u svojoj prividnoj sreći, ali sada, kada se setim svega, shvatam koliko sam bila naivna – ovako počinje svoju ispovest Sandra, tridesetogodišnja žena koja se zaljubila u oženjenog muškarca.

“Bila sam osoba koja je prestala da veruje da će prava ljubav ikada doći do mene. Iza sebe sam imala samo neuspehe, razočaranja koja su svako ostavljala sve dublje tragove i sve manju nadu da je moguće biti srećan i voljen. Skoro sve moje drugarice bile su udate ili u srećnim vezama, samo sam ja bila ta koja nije imala sreće. Činilo mi se kao da to ne zaslužujem,” kaže Sandra.

Sve je počelo jednog jutra kada je pre posla svratila da kupi kafu. Lep, privlačan muškarac sedeo je u bašti kafića. Kada ga je bolje osmotrila, shvatila je da je to Nenad, njen drug iz srednje škole koga nije videla sigurno desetak godina. Sećala ga se kao samouverenog momka koji je uvek voleo da bude u centru pažnje, kao nekog ko nije bio dobar đak, ali je znao da se izvuče svojom harizmom i širokim osmehom. Sve devojke su bile zaljubljene u njega. Znala je da je oženjen. Njihovi pogledi su se sreli, nasmejali su jedno drugom, zagrlili kao stari prijatelji. Pohvalio ju je kako sjajno izgleda, pozvao da mu se pridruži. Pričali su kao da je vreme stalo, sećali su se školskih dana, drugova, šalili…

“Sve vreme se osmehivao, dodirivao me po ruci… Bio je svestan da dobro izgleda i da ga žene vole… Sviđao mi se način na koji me gleda, kako mi poklanja pažnju, kako me pažljivo sluša… Pitao me je da se vidimo sutra uveče i ja sam pristala. Kasnije sam pomislila kako to nisam smela da uradim, da je on oženjen i da je to sve pogrešno. Osećala sam grižu savesti, ali nisam smogla snage da mu pošaljem poruku i kažem da neću doći,” navodi ona.

Sandra i Nenad su se videli, odveo ju je u prelep restoran s pogledom na grad. Uživala je u njegovom društvu, potisnula je osećaj krivice u drugi plan.

“Dok smo večerali, priznao mi je da sam mu se oduvek sviđala, ali se plašio da mi to kaže, jer sam bila odlična učenica, ozbiljna, pametna, za razliku od devojaka iz njegovog okruženja. Mislio je da ću ga odbiti ako mu kaže da je zaljubljen u mene… Bila sam u šoku. Nikad ne bih pomislila da on, najlepši momak u školi, meni izjavljuje ljubav posle toliko godina! Kada me je vozio kući, u jednom trenutku se ućutao, pomislila sam da se predomislio, ali je tada tiho i kao da se stidi rekao da ne želi da me laže i da treba da znam da je oženjen. Ali je dodao da mu je bilo predivno i da će razumeti ako ne želim nikada više da ga vidim. Umesto da zalupim vratima, ja sam ga poljubila! Znala sam da je pogrešno, ali sam isto tako osećala da to želim!” -otkriva Sandra.

Njihova veza bila je puna strasti, s njim je ona mogla da bude sve ono što je želela, nesputana i slobodna. Znala je sve njegove tajne, razumela ga je, opravdavala njegove postupke. Govorio je da je ljubav između njega i njegove supruge prestala, da se ona promenila…

“Bila sam osoba koja je osuđivala žene koje su u vezi s oženjenim muškarcima. Žalila sam ih, smatrala očajnim osobama, a onda sam i sama to postala. Znala sam da je sve što radimo pogrešno, ali me to saznanje nije zaustavljalo. Zaljubila sam se! Viđali smo se krišom kad god smo mogli, a sada kad pogledam iza sebe, shvatam da sam se tu najviše ja žrtvovala. Svoje slobodno vreme podredila sam njemu, nisam se viđala s prijateljima ako je on tada bio slobodan, izbegavala sam porodične skupove. Plašila sam se da neko možda nešto zna,” priča naša sagovornica.

Njihova veza, iako tajna, postajala je sve ozbiljnija. Tu nije bilo samo telesne povezanosti i strasti. Ona ga je volela, bila je srećna. Ni sama ne zna koliko bi sve to trajalo da se jednog dana na vratima njenog stana nije pojavila njena mama.

“Obradovala sam se što je vidim, ali sam, isto tako, odmah pročitala sve iz njenog pogleda. Sasula mi je najgore uvrede, zapravo sve ono što bih i ja rekla za neku drugu koja je u vezi s oženjenim muškarcem. Rekla je da me nije tako vaspitala, da uništavam sebi život i da sam sebe ponizila… Videla sam njen bes, ali i očaj… Kada je izgovorila da ne može da veruje da sam to uradila, počela sam plakati. Sve što je rekla ja sam već znala, ali kao da ta realnost nije dopirala do mene. Ceo dan sam bila van sebe, pomešanih osećanja… Pozvala sam ga da razgovaramo i otvoreno mu rekla da je kraj, a on je odgovorio da nikada nije planirao da napusti svoju suprugu. Tada sam shvatila da ovo naše nema budućnost. Da ću uvek biti ona druga, koja treba da se prilagođava. Neko ko je dostupan uvek kada ga pozoveš… Ko će čekati i zadovoljavati se mrvicama… A shvatila sam da više ne želim da čekam i da sam protraćila nekoliko meseci svojih života na nešto što je od starta bilo pogrešno. Shvatila sam da je vreme da počnem da cenim sebe!” – zaključuje Sandra i navodi da nije bilo lako doneti ovu odluku. Ona ga je volela, ali je, srećom, shvatila da treba više od svega da voli sebe i svoj život.

Zbog čega žene stupaju u vezu s oženjenim muškarcima – evo koje razloge navode psiholozi i stručnjaci za muško-ženske odnose:

-Mnoge imaju nisko samopouzdanje i srećne su kad dobiju samo malo muške pažnje

-Neke sve započinju iz zabave, neobaveznog flerta, ali se usput najčešće razviju osećanja

-Želja za dokazivanjem- namerno ulaze u vezu s nekim ko je zauzet, pod parolom „tuđe slađe“, podižu svoje samopouzdanje činjenicom da su osvojile nečijeg muškarca…

– Mnoge žene se jednostavno zaljube i naivno veruju da će muškarac napustiti suprugu kako bi bio s njima

Šta god da je razlog, osoba prvo mora da raščisti sa sobom- da li joj je više stalo do sebe ili njega, da li će biti srećna kada zna činjenicu da on neće biti tu kad joj bude bio potreban, da će uvek morati da se žrtvuje i prilagođava, da će uvek morati da se skriva i živi u lažima… Da će zbog takve veze izgubiti mnoge prijatelje, možda i porodicu… Da će povrediti neku drugu osobu koja isto živi u zabludi. Svako ima pravo na svoje izbore u životu, ali svi oni sa sobom nose posledice. Izbor je samo na vama!

Izvor: Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *