Menu Close

SAMO AKO BUDEM STRPLJIVA, BIĆE BOLJE: 6 Pouzdanih Znakova da Sebe Obmanjujete i Uložite Srce u Pogrešnu Osobu…

Nekada žene (a ponekad i muškarci) ulaze u veze s idejom da će, ako samo budu dovoljno strpljivi, tolerantni, i razumevajući prema partnerovim nedostacima, “ljubav pobediti” i da će ostati zajedno zauvek. Međutim, postoje znaci koji jasno pokazuju da partner više ne gaji ista osećanja…

Zašto ljudi (ponekad i muškarci) upadaju u ovakve odnose i žive u laži? Možda ne znaju kako treba izgledati zdrava veza, ili se plaše samoće. Ali jedno je sigurno – često ne shvataju kada je vreme da dignu ruke i krenu dalje. Ako se prepoznajete u ovom opisu, možda se lažete. Ovih šest pitanja mogu vam pomoći da otvorite oči!

Da li delite najdublje tajne?

Komunikacija je ključna u zdravoj vezi. Ako vi i vaš partner nikada ne otvorite svoje srce i ne podelite stvari koje ne biste podelili s drugima, to je znak problema. Prava veza je kada možete biti potpuno otvoreni i iskreni jedno prema drugom.

Da li se trudite da izgledate srećno pred drugima?

Da li više brinete o tome kako izgledate pred drugima nego što rešavate probleme u vašoj vezi? Razlozi mogu biti različiti: možda ne želite da vaša porodica sazna da imate probleme, ili se stidite da priznate prijateljima da ne ide sve kako treba. Neuspeh u vezi ne bi trebalo da vas srami, već da vas motiviše da rešite probleme.

Da li vas emocije preplavljuju kada mislite o prošlosti?

Kada razmišljate o vašem partneru ili zajedničkoj prošlosti, da li osećate toplinu u srcu? Da li vam se osmeh pojavljuje na licu? Ako ne, možda je vreme da razmislite o tome da li veza još uvek ima ono posebno što je nekada imala. Ne treba ostajati u vezi u kojoj nema radosti i ispunjenja, već samo rutine i dosade.

Da li se stalno osećate zbunjeno?

Normalno je da se tako osećate na početku vaše veze, kada se još ne poznajete i nemate hrabrosti da pričate o svemu što vam je u srcu. Ali stvari bi trebalo da postanu prilično jasne posle nekog vremena. Ako se i nakon nekoliko meseci zabavljanja i dalje pitate šta oseća, trebalo bi da razmislite da li je on zaista čovek sa kojim želite da provedete ostatak života.

Planirate li budućnost zajedno?

Lažna veza je ona u koju jedan ili oba partnera zaista ne veruju. Planovi za budućnost su potpuno odsutni, a odnos se temelji samo na nadi da ćete opstati uprkos nedaćama i u budućnosti ostati zajedno.

Mešate strast i ljubav?

Samo zato što se slažete u krevetu ne znači da između vas sve ide odlično. Nažalost, magične stvari počinju u krevetu i tu se završavaju, tako da ne možete reći da uživate u vezi za koju se zaista vredi boriti u budućnosti. Uživajte u ovim intimnim trenucima, ali imajte na umu da bi vezu u jednom trenutku trebalo da prekinete ukoliko sve ostali ključni elementi izostaju.

Izvor:Sensa

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *