Menu Close

Ako nema podrške i poštovanja nema ni ljubavi: 8 znakova da se vaša veza nalazi u slijepoj ulici…

Često se toliko trudimo da popravimo vezu koja ne ide u dobrom smjeru, da i ne primjećujemo da su emocije nestale i da ih je nemoguće ponovno probuditi. Čini nam se da je sve u redu, da se lijepo slažemo, ali se javlja osjećaj da ipak nešto nije u redu, a često ne znamo što je to. U nastavku pročitajte znakove koji bi mogli pokazati da vaša veza možda nije ono što je nekada bila i da nema smisla spašavati je.

1.Ljutite se zbog sitnica: Počeli ste primjećivati da vam mnoge stvari smetaju kod vašeg partnera. Smeta vam kada hrče, kako jede, što ne skloni iza sebe poslije jela… Prije vam te stvari nisu smetale, a neke su vam čak bile i simpatične, ali više ne.Možda je problem što više nemate ista osjećanja prema svom partneru kao prije.

2.Izgubilo se poštovanje: Možda je vaš partner vrijedan, radi i dobro zarađuje, ali uvijek nađete neki razlog da mu nešto prigovorite i da obezvrijedite njegovo dostojanstvo. Postali ste sitničavi prema njemu i zvocate mu bez nekog razloga, ne zato što neke stvari ne radi kako treba, već zato što više nemate poštovanja prema njemu.

3.Počeli ste ga lagati: Ako ste počeli lagati svom partneru o stvarima u kojima biste trebali biti u potpunosti iskreni prema njemu, onda tu više nema ljubavi. Čak i besmislena laž o nevažnim stvarima u vezi nije prihvatljiva.

4.Izbjegavate fizički kontakt: Nervira vas kada vas u javnosti uhvati za ruku i ljutite se kada vas poljubi pred svima.

5.Više vas ne nasmijava: Ranije vam je bilo jako zabavno s njim i smijali ste se njegovim šalama, ali to više nije slučaj. Šta se desilo? Odgovor je jednostavan – više ga ne volite ili je možda i on izgubio interes za vas.

6.Previše zahtjeva od vas: Ako vam vaš partner postavlja ultimatume i traži da mijenjate neke svoje navike koje mu prije nisu smetale. Ovo je samo njegov način da liječi neke svoje frustracije jer su njegova osjećanja prema vama odavno nestala.

7.Više vam ne pomaže i ne podržava vas: Prije je stalno brinuo o vama i radio sve kako bi vam udovoljio, a sada je to prestao da radi jer smatra da trebate sami da se brinete o sebi.

8.Želi da vas kontroliše: Želi znati gdje idete, s kim i gdje ste bili i stalno vas zove da vas provjerava. Nemojte ovo miješati sa ljubavlju i brigom. Ovakvo ponašanje lako može postati loše, a to vam ne treba.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *