Menu Close

Muškarci koji su me povrijedili zapravo su me ojačali – Zahvalna sam im na ovih 7 stvari…

Veze s toksičnim muškarcima bile su vrlo naporne za mene i ostavile su trajan utjecaj. Zbog njih sam stekla probleme s povjerenjem, na primjer. Ali, koliko god ti muškarci bili neodgovarajući za mene, naučili su me 7 važnih stvari:

1.Mogu se brinuti sama o sebi: Zahvaljujući momku s kojim sam bila i zbog kojeg sam stalno upadala u probleme da bih mu pomogla, naučila sam da sam dovoljno sposobna i hrabra da se sama brinem o sebi. Mogu biti u bilo kakvoj stresnoj situaciji, a da me to ne slomi.

2.Odaberi da budeš sama i sretna: Zahvaljujući momku iz prethodne priče, također sam naučila da je bolje biti sretna i sama nego biti u vezi i patiti. U suštini, vrlo je lako to shvatiti.

3.Nikada ne sumnjaj u svoju vrijednost: Svi ti muškarci me nisu cijenili, ali to ne znači da sam bezvrijedna. Nakon veza s takvim muškarcima, ne dovodim u pitanje svoju vrijednost – znam da vrijedim, itekako. Samo sam to morala naučiti na teži način.

4.Uvijek preispitaj svoje odluke o biranju partnera: Nemojte mijenjati sebe da biste se prilagodili njima; mijenjajte svoj izbor muškaraca i budite s nekim tko će vas voljeti i poštovati takve kakve jeste.

5.Što god da se dogodi, bit ćeš dobro: Bilo je trenutaka kada sam ostajala u lošim vezama samo da ne bih bila sama. To je bio jako loš potez. Nikada, drage dame, nemojte dozvoliti sebi da budete s nekim samo da ne biste bile usamljene. S partnerom ili bez njega, vi ćete biti dobro.

6.Naučila sam voljeti sebe: Iako je moje samopouzdanje opalo tijekom tih veza, vrijeme koje je prolazilo naučilo me da moram voljeti sebe ako želim biti voljena. Ta kratka priča sumira odnos vas sa samima sobom.

7.Biram ljubav iznad bola: Ljubav ne treba i ne smije biti bolna. U svojim prijašnjim toksičnim vezama mislila sam da bol koju osjećam predstavlja put kojim trebam zaslužiti njihovu ljubav, ali to nikako nije istina. Ne dajte da vas zavaraju. Ljubav ne smije boljeti.

Izvor:infopult.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *