Menu Close

Ne dozvoli da ti kažu da ne možeš naći bolje: 5 znakova da vaša veza nema sjajnu budućnost…

Mnogo je dobrih razloga da ostanete u vezi s nekim, ali često se dogodi da postoji mnogo više razloga da odete, a vi zatvarate oči pred njima. Ovo su neki od njih:

1.Nema više strasti, ali ostajete u vezi jer ne želite povrijediti svog partnera odlaskom. Uvjeravate se da imate veliku sreću što ste pronašli tako dobrog, ljubaznog i vrijednog partnera, te stavke poništavaju činjenicu da u vašem odnosu nema više ljubavi. Stabilan brak se ne gradi na dobroti već na ljubavi. Nažalost, biti dobra i ljubazna osoba često nije dovoljno da bi ljubav procvala u vašoj vezi.

2.Navikli ste jedno na drugo. Uopće nije važno koliko ste bili dobri u prošlosti i koliko ste dugo zajedno, ako u sadašnjosti nemate ništa zajedničko, nema potrebe živjeti od stare slave.

3.Nekad ste voljeli ovu osobu i čekate da se stvari vrate na staro. Ponekad je tužno vidjeti ljude koji očajnički pokušavaju održati odnose na dobrom putu, ali im ne uspijeva. Veza uspijeva kada oba partnera shvate da na svim problemima moraju raditi zajedno, i ako vam to ne ide od ruke – takvu vezu ne trebate forsirati.

4.Bojite se da nećete moći pronaći nekoga boljeg. Ne postoji ni bolji ni gori, postoje samo drugačiji ljudi koji se s vama uklapaju ili ne uklapaju. Možda imate neku maglovitu sliku o „idealnom“ partneru, ali takvog vjerovatno nikada nećete pronaći. Bitno je pronaći nekoga koga ćete voljeti i čije mane ćete moći prihvatiti.

5.Osjećate da ne zaslužujete više. Vi najbolje znate koliko zaslužujete, ali ako osjećate da ste izgubili svoju vrijednost, dobro razmislite je li vam partner “usadio” takve misli. Mnogi to rade – uvjere partnera da nemaju vrijednost tako da oni ne bi potražili drugog.

Izvor:pult24.info

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *