Menu Close

Ostvarite ova 4 presudna koraka pre kraja 2023. i stvorite osnovu za sreću i uspeh u narednoj godini…

Približavamo se prazničnoj sezoni, a Nova godina donosi ne samo blistave lampice i trenutke provedene s najdražima, već i priliku za završetak godine s osvrtom na protekli period.

Sprovođenjem ovih 4 koraka do kraja godine, otvaraju se nova vrata perspektive, omogućavajući vam da zakoračite u 2024. godinu s lakoćom i bez tereta, spremni za ostvarivanje vaših želja i planova.

Korak 1 – Analiziranje protekle godine

Preporučljivo je započeti analizu godine rezimiranjem svega što se dogodilo, istražujući pozitivne događaje i učeći iz negativnih iskustava.

Reflektirajte o pozitivnim trenucima

Pripomenite sve pozitivne trenutke i događaje koji su obogatili vašu godinu. Razmislite kako su ti trenuci uticali na vaš život.

Šta je donela nova iskustva u vaš život? Kako su promenila tok vaših svakodnevnih iskustava?

Izrazite zahvalnost za sve što vam je život pružio i doprineo vašem duhovnom rastu.

Pustite negativna iskustva i otvorite se za pozitivne promene

Razmotrite negativne aspekte i izazove koje ste sreli tokom godine. Prihvatite ih kao deo vašeg putovanja i naučenih lekcija.

Učite iz tih iskustava kako biste izbegli ponavljanje istih grešaka. Sada otpustite prošlost i stvorite prostor za nove, pozitivne promene.

Korak 2 – Izražavanje zahvalnosti

Izuzetno je važno pokazati zahvalnost za sve dobro i loše stvari koje su oblikovale vaš život u proteklom razdoblju, jer su upravo te lekcije neprocenjive.

Zahvalnost prema Svemiru

Izrazite zahvalnost prema Svemiru i Majci Zemlji za sve što vam je darovano: za život, materijalno blagostanje i sve prilike koje su vam se pružile.

Zahvalnost prema bližnjima koji su bili podrška
Obratite se svim ljudima koji su delili vaš put tokom godine. Zahvalite prijateljima, poznanicima, pa čak i nepoznatima koji su vam pružili podršku, delili radosti i tuge, i pomogli vam u poslovnim i ličnim izazovima.

Možda su to bili vaši roditelji, partner, prijatelji, kolege ili samo prolaznici koji su vam pružili ruku.

Zahvalnost prema onima koji su izazvali bol

Izrazite zahvalnost prema svima koji su vas povredili u protekloj godini, jer su vam pomogli da dublje spoznate sebe i steknete dragocene životne lekcije.

Ne zaboravite ni neprijatelje i one čije su namere bile negativne, jer su vam ukazali na aspekte važne za vaš lični rast.

Korak 3 – Postavljanje značajnih ciljeva za narednu godinu

Prvo, važno je usmeriti nameru ka ostvarivanju željenog, a zatim jasno definisati ciljeve i planirati korake ka njihovom ostvarenju.

Povežite se sa podsvesti i prevaziđite unutrašnje ograničenja.

Izražavanje namere

Jasno izrazite svoju nameru da postignete ono što želite. Precizno identifikujte svoje želje i oblikujte konkretan plan akcije.

Postavljanje jasnih ciljeva i planiranje koraka za njihovo ostvarenje

Postavite ciljeve koje želite postići u sledećoj godini, osiguravajući da budu precizni i merljivi. Definišite planove za postizanje ovih ciljeva, obuhvatajući različite vrste ciljeva – bilo da su stvarni ili ambiciozni.

Razmislite o veličini i prirodi vaših ciljeva, jer čak i ostvarenje dela većih ciljeva može doneti više koristi nego potpuno ostvarivanje manjih ciljeva. Postavljanje dogovora sa podsvešću je ključno, jer naša podsvest često oblikuje životne okolnosti prema našim namerama i programima.

Uspostavite vezu s podsvesti i postignite dogovor da usmerite svoje životne okolnosti prema ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva i planova u narednoj godini.

Zamolite je da zaobiđe sva vaša unutrašnja ograničenja, strahove i druge prepreke, koje vas sprečavaju da krenete prema svojim ciljevima.

Korak 4 – Iskrene novogodišnje želje

Svim prijateljima i dragim osobama poželite sve najbolje u Novoj godini i ispunjenje namera, planova, želja i ostvarenje ciljeva.

Samo budite iskreni u vašim željama i uđite u Novu godinu čiste duše i srca.

Izvor:luftika.rs

Vezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *