Zanimljivosti

Da Bi Drvo Moglo Rasti Mora Se Riješiti Suvih Grana – Isto Je i Sa Ljudima …

Koliko smo puta zapali u situacije koje nisu u skladu s našim istinskim bićem i vrednostima?

Koliko puta smo se našli u situacijama gdje želimo transformirati svoj život, ali se suočavamo s izazovom jer držimo vezane odnose i situacije samo zato što se bojimo praznine koja bi mogla nastati ako ih izbacimo iz života.

Često smo toliko fokusirani na budućnost, želje za postizanjem ciljeva ili osvrt na prošlost, na stvari koje smo mogli promijeniti, da zanemarujemo ono što nam zaista ima važnost. U nastojanju da zadržimo ono što više nije prisutno ili da uhvatimo ono što još nije stiglo, raspršujemo svoju energiju, a život nam prolazi neprimjetno u sadašnjem trenutku.

Postoje samo dva dana u godini u kojima ne možemo ništa učiniti: jedan se zove jučer, drugi se zove sutra. Zato je danas pravi dan za voljenje, vjerovanje, rad i, prije svega, življenje. Stoga je izuzetno važno naučiti pustiti, odrezati suve grane, vratiti vrijednost onome što nam je zaista bitno, onome što nas ispunjava i pomaže nam u evoluciji.

Potrebno je fokusirati se i usmjeriti energiju tamo gdje nam je zaista potrebna te početi iskreno poštovati sebe. Odrezivanje suvih grana pomaže nam da prestanemo beskrajno žrtvovati ono što nam je najdragocjenije – naš život. Kada nešto ili netko neprestano crpi našu energiju i ometa nas u disanju, to predstavlja našu suvu granu.

Suve grane mogu biti različitih vrsta, mogu biti one loše navike koje oduzimaju vrijeme, pažnju ljudima koje duboko volimo. To mogu biti zagušljivi, nametljivi i štetni ljudi, koji nas izoliraju od svijeta i od naših stvarnih težnji, mogu biti situacije koje su nam bliske poput posla koji je u suprotnosti sa našim načelima ili život na mjestu od kojeg smo fizički umorni.

Odmaknuti se od otrovnih ljudi, odreći se loših navika, odreći se onoga zbog čega se osjećamo loše nije tako lako kao što se čini. Iako svako od nas želi dobro živjeti, često zaglavimo u odluci da jednom zauvijek prekinemo loš život. Iza ove neodlučnosti koja bi mogla izgledati nelogična jer je objektivno štetna, krije se još snažnija sila od samog razuma: strah od praznine, od nepoznatog.

Često zbog straha od nepoznatog ostajemo gdje jesmo, čak i kad osjećamo nelagodu ili bol. Taj strah nas ograničava da se otvorimo prema svijetu i mogućnostima koje život nudi. Često promjenu doživljavamo samo kao frazu, a ne kao proces.

Promjena je proces koji se sastoji od mnogo koraka, pri čemu je prvi od njih najvažniji. Vaš prvi korak određuje smjer u kojem želite krenuti, stoga je važno posvetiti vrijeme za dobro promišljanje prije nego što ga napravite.

Nakon što odrežete suve grane, zastanite na trenutak i promatrajte svoj život nakon što ste oslobodili dragocjeni prostor. Naučite biti u sadašnjem trenutku, pronaći ljepotu u praznom prostoru. Dopustite svojoj energiji da ponovno pronađe prirodni put, i pružite si priliku da s ljubaznošću i strpljenjem promatrate svoj rast.

Posvetite pažnju svojim osjećajima bez pritiska da morate nešto učiniti. Sjedite u svom praznom prostoru jer ćete tu pronaći lijek za strah od nepoznatog i budućnosti. Tu ćete pronaći vjeru u sebe, i tada vas nitko neće moći zaustaviti.

Izvor:infopult.info

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button