Menu Close

Psihologija savremenih veza: Džaba ti što si sjajna žena ako živiš kraj čovjeka koji ne vidi tvoju vrijednost…

Nakon što pročitate priču o sočnoj breskvi, moguće je da će vam mnoge stvari izgledati potpuno drugačije.

Možete biti najprivlačnija osoba na svijetu, a istovremeno se osjećati zapostavljeno u domu osobe koja ne prepoznaje vašu pravu vrijednost. Zamislite to ovako: Vi ste najsočnija breskva na svijetu, svaki ljubitelj breskvi bi bio oduševljen vama. Sazrela ste, pala ste na zemlju i čekate da vas neko pronađe.

Čovjek koji vas je pronašao posmatra vas čudno, razmišljajući da li da vas ponese sa sobom. Možda je pomislio – ne želim da te drugi imaju. Stavio vas je u svoju torbu, a vi – najsočnija breskva, osjećate se sretno i ponosno što vas je netko izabrao, što netko želi da budete njegovi.

Osjećaš se kao posebna vrsta, spremna dati sebe toj osobi. No, po dolasku kući, ta osoba te ostavlja na kuhinjskom stolu i satima prolazi kroz tebe. Počinješ shvaćati da ta osoba uopće ne voli breskve. Shvaćaš da nije dovoljno to što si najsočnija breskva na svijetu.

Shvaćaš da te je izabrao samo zato da te nitko drugi ne bi imao. I tako stojiš na tom mjestu i polako truneš. Čovjek kojem si željela dati sebe želi te imati pored sebe, ali ne želi uživati u tvojoj ljepoti. Gledaš ga kako s užitkom jede jagode.

Dok ti polako truneš i gubiš svoju ljepotu, sva tvoja vrijednost propada pored tog sebičnog čovjeka koji te nije znao cijeniti, a nije bio spreman ni dozvoliti drugima da te imaju. Ova metaforička priča potpuno oslikava stvarnost mnogih ljubavnih veza.

Mnoge žene će se predati muškarcu koji nije spreman cijeniti ih i voljeti onako kako zaslužuju. Neće ih znati voljeti, ali istovremeno neće dozvoliti da ih netko drugi ima.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *