Menu Close

Ako muškarac kaže “Boljeg nećeš naći” pokažite mu koliko griješi – Kako se nositi s arogantnim muškarcem….

Osoba koja ima pretežno egoističan karakter često je usmjerena na sebe, pokazuje licemjerje i obično smatra da ima veća prava od drugih.

Egoista često koristi razne igre riječi kako bi ostvario svoje ciljeve ili nametnuo svoju volju. U nastavku donosim pet njihovih omiljenih fraza koje često koriste.

1. “Boljeg nećeš naći.”

Ova izjava često predstavlja udarac ispod pojasa.

Kada muškarac izgovori ovu frazu, pokazuje nedostatak poštovanja i cijenjenja prema ženi, istovremeno sebe stavljajući na pijedestal. Iako je u redu imati pozitivno mišljenje o sebi, ova izjava često dolazi od narcisa, manipulatora i egoista. Ako se suočite s muškarcem koji koristi ovu frazu, pokažite mu stvarnost i koliko griješi.

2.”Ti ništa/nikada ne razumiješ.”

Ova izjava ima cilj uvjeriti ženu da je problem u njoj, a muškarac koji je izgovara to vrlo dobro zna. Ne dopustite da vas ovakva izjava obeshrabri; umjesto toga, objasnite mu kako dobro shvaćate njegove namjere s takvim komentarima.

3.”Ne možeš ti bez mene.”

Egoista će ovo ponoviti nekoliko puta kako bi usadio tu misao u glavu svoje partnerke. Vjerovatno se boji da biste mogli pronaći nekog drugog, pa pokušava lošim taktikama osigurati da to ne učinite. Ne dopustite mu da manipulira vašim osjećajima i pokažite mu da ste snažna i neovisna osoba.

4.”Ti uvijek pretjeruješ.”

Kada uhvatite egoistu u laži ili lošem postupku, on će pokušati sve kako bi sebe opravdao i krivicu prebacio na vas. Često će reći ženi da je previše dramatična i da pretjeruje. Neka vam ne padne na pamet prihvatiti takve optužbe. Umjesto toga, budite odlučne, svjesne njegovih manipulacija i pokažite mu tko je zaista u krivu u toj priči.

Izvor:pult24.info

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *