Menu Close

TRI IZRAZA KOJA KORISTE SREĆNI LJUDI: Isprobajte ih danas jer su besplatna i menjaju perspektivu na život….

Srećan život nije jednostavna formula, ali nije ni nedostižan. Najkomplikovanija stvar je upravo to što zavisi samo od nas. U tome, opet, leži njegova kompleksnost. Način na koji utičemo na to kako ćemo se suočavati sa životnim izazovima i šta ćemo od njih dalje izgraditi je ključan. Takođe, naš pogled na iskustva koja nam se dešavaju zavisi od reči koje koristimo prema sebi i drugima. Reči koje nose vibraciju dobrote i zahvalnosti prema onome što imamo i možemo pomoći će nam da očuvamo optimizam, nadu i da nastavimo dalje.

Evo tri fraze koje možemo usvojiti od danas kada razgovaramo s drugima i sa sobom, kako bismo počeli unositi više sreće u naše živote: one predstavljaju promenu perspektive koju ne treba potcenjivati.

“…još uvek.”

Ponekad naša sreća ili osećaj ispunjenosti u životu dolazi od toga koliko smo svojih ciljeva ostvarili. Važno je imati, postavljati i ostvarivati ciljeve, pa ipak ne smemo biti slepo vezani za njihovo ostvarenje i povezivati ih sa našom vrednošću. Zaista nije sve pod našom kontrolom i postoje stvari u životu nakoje ćemo morati malo da sačekamo. Ili stvari koje jednostavno nisu zapravo naši ciljevi. U svakom slučaju, umesto da sebe mrzimo i stalno se žalimona ono što nismo uradili ili nemamo, pokušajmo da dodamo reč „još uvek“ u naše rečenice. Dodajte ove reči i osetite kako se energija oko vas i u vama menja. Odjednom ono što ste doživljavali kao ograničenje postaje niz mogućnosti koje se otvaraju pred vama.

“Želim…”

Naši dani često izgledaju kao niz obaveza, a vreme za ono što zaista volimo čini se nedostižnim. Posete prijateljima, trening u teretani, odlazak u kupovinu, plaćanje računa, vođenje dece u školu – sve su to zadaci koji nam se nameću. Ali, šta ako bismo umesto da ih posmatramo kao obaveze, dali sebi priliku da ove stvari radimo iz želje? Šta ako počnemo da zamenjujemo “moram” sa “želim”? Dužnost plaćanja računa možemo transformisati u zahvalnost prema novcu koji imamo, omogućavajući nam da se nosimo sa ovim troškom. Takođe, dužnost vođenja dece u školu možemo pretvoriti u mogućnost i želju da provodimo kvalitetno vreme s njima.

“Da li će to biti važno za pet godina?”

Svaki dan se susrećemo s različitim izazovima koji mogu izazvati nervozu, stres ili poplavu negativnih misli. Međutim, kada se suočite s nekom preprekom, postavite sebi pitanje: Hoće li mi ova situacija biti važna za pet godina? Ako je odgovor NE, nastavite dalje i ne osvrtajte se. Ponekad je bolje biti srećan nego biti u pravu.

Izvor: Sensa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *